ΟΥΚΡΑΝΙΑ

«Φουλ επίθεση» διέταξε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2022 12:40

ΜΟΣΧΑ
 Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού διέταξε τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας να κλιμακώσουν τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων, με στόχο την προληπτική αποτροπή βομβαρδισμών στην ανατολική Ουκρανία και άλλες περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία, όπως ανέφερε το ίδιο υπουργείο, σε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του.


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.
«Οι πύραυλοι έπληξαν μια βιομηχανία και έναν πολυσύχναστο δρόμο ακριβώς δίπλα» ανέφερε ο κυβερνήτης μέσω της σελίδας του στο Facebook.
*Ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει εκτοξευτήρες πυραύλων στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στη Ζαπορίζια (νότια), που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τις αρχές Μαρτίου, με τους οποίους σφυροκοπεί κυρίως την περιφέρεια της Νικόπολης, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ενεργοάτομ, της ουκρανικής επιτροπής ατομικής ενέργειας.
«Η κατάσταση (στο εργοστάσιο) είναι εξαιρετικά τεταμένη και η ένταση αυξάνεται καθημερινά. Οι δυνάμεις κατοχής έφεραν μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων με τα οποία έχουν ήδη πλήξει την άλλη όχθη του Δνείπερου ποταμού και το έδαφος της Νικόπολης», 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη Ζαπορίζια, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Κότιν, ως και 500 Ρώσοι στρατιωτικοί βρίσκονται στην εγκατάσταση, την «ελέγχουν». «Βαρύς εξοπλισμός (άρματα, τεθωρακισμένα οχήματα) των δυνάμεων κατοχής και φορτηγά γεμάτα όπλα και εκρηκτικά συνεχίζει να σταθμεύει στην εγκατάσταση», επέμεινε ο κ. Κότιν, κρίνοντας πως είναι «ανεπαρκής» η πίεση που ασκείται για να φύγουν και επικρίνοντας τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) του ΟΗΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass