ΚΗΔΕΙΑ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ

Η Γερμανία πενθεί, δεν θα παραστεί ο Πούτιν

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2022 12:40

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στο Βερολίνο την ημέρα της κηδείας του τελευταίου σοβιετικού ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ που θα τελεστεί το Σάββατο, ανακοίνωσε η πόλη του Βερολίνου.


«Θα θέλαμε να αποτίσουμε τον δέοντα φόρο τιμής στον επίτιμο δημότη μας και σε ό,τι έχει κάνει για την πολιτική αλλαγή στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της πόλης-κρατιδίου του Βερολίνου, Ίρις Σπράνγκερ.
Πολιτικοί από όλα τα γερμανικά κόμματα εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον πρώην σοβιετικό ηγέτη, ενώ ορισμένοι ζήτησαν να δοθεί το όνομα του Γκορμπατσόφ σε δρόμο ή σε πλατεία στο Βερολίνο. Ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (CSU) και πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Ζέντερ ζήτησε να γίνει μια τελετή ως φόρος τιμής στον θανόντα. «Η Γερμανία του οφείλει πολλά, είναι ένας από τους πατέρες της επανένωσης και προσέφερε ελευθερία σε εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε σε συνέντευξή του. Στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος της Γερμανίας, ο Γκρέγκορ Γκίζι, πρώην ηγέτης του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς (Die Linke), ζήτησε επίσης να γίνει μια τελετή μνήμης για τον τελευταίο σοβιετικό ηγέτη, η οποία θα αναδείκνυε τις διαφορές μεταξύ του Γκορμπατσόφ και του σημερινού Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Φρίντριχ Μερτς συμβούλεψε την ηγεσία της Γερμανίας να παραστεί στην κηδεία του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στη Μόσχα, εάν υπάρξει ανάλογη πρόσκληση. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα παραστεί στην κηδεία του, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο επικαλούμενο ανειλημμένες υποχρεώσεις του Ρώσου Προέδρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass