Μια «καυτή πατάτα» για τον ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ

Η χώρα ολισθαίνει σε ύφεση και ανθρωπιστική κρίση

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2022 12:00

Σε όλη τη Βρετανία, επιχειρήσεις και νοικοκυριά προειδοποιούν ότι χρειάζονται τη βοήθεια της κυβέρνησης για να περάσουν τον χειμώνα. Όπως επισημαίνει το CNN, αυτό δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις για τον επερχόμενο πρωθυπουργό.

Εδώ και μήνες, στη Βρετανία υπάρχει ένα κενό ηγεσίας, με τη χώρα να ολισθαίνει σε μια ύφεση και μια ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας. Από τότε που ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του τον Ιούλιο, οι προοπτικές για ανάπτυξη έχουν αποδυναμωθεί, ο ετήσιος πληθωρισμός ξεπερνά το 10% καθώς οι τιμές των τροφίμων και των καυσίμων εκτινάσσονται. Η απογοήτευση για το αυξανόμενο κόστος ζωής ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που στελεχώνουν λιμάνια, τρένα και ταχυδρομικές αίθουσες να προχωρήσουν σε απεργίες.
Η βρετανική λίρα κατέγραψε τον χειρότερο μήνα της από τον απόηχο του δημοψηφίσματος του 2016 για το Brexit, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Η κατάσταση θα μπορούσε να χειροτερέψει πολύ πριν βελτιωθεί. Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί στο 13% καθώς εντείνεται η ενεργειακή κρίση. Οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Τζόνσον -η σημερινή υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ- καλούνται να ανακοινώσουν μια δραματική παρέμβαση μόλις ένας από αυτούς γίνει ο τέταρτος ηγέτης των Συντηρητικών της χώρας σε μια δεκαετία. Το πιο επείγον πρόβλημα θα είναι η αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ενέργειας, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και να αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να επιλέξουν ανάμεσα στο να φάνε και να ζεστάνουν τα σπίτια τους αυτό τον χειμώνα. Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι άνθρωποι θα εξαθλιωθούν και οι θάνατοι από το κρύο θα αυξηθούν εάν δεν γίνει κάτι γρήγορα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass