ΙΝΔΙΑ

Τουλάχιστον 80 νεκροί σε σύγκρουση επιβατικού με εμπορικό τρένο

Φόβοι για πολύ μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων - Πάνω από 850 τραυματίες

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2023 7:03

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ
Τουλάχιστον 80 νεκροί και περισσότεροι από 850 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός στην Ινδία, μετά από σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία.
Εικόνες σαν αυτές που συγκλόνισαν το πανελλήνιο πριν από δύο μήνες στα Τέμπη βιώνει η Ινδία, όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε μετά από σύγκρουση με τρένο μεταφοράς εμπορευμάτων στην περιοχή Μπαλασόρ της Οντίσα, σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης και τοπικούς αξιωματούχους.


Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη και παρέχεται «κάθε δυνατή βοήθεια» στα θύματα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.
Το Κορομαντέλ Εξπρές, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κολκάτα στο Τσενάι, εκτροχιάστηκε μετά τη σύγκρουση και τουλάχιστον τέσσερα βαγόνια του έπεσαν στη διπλανή γραμμή. Στο σημείο έσπευσαν 60 ασθενοφόρα, όμως «οι τραυματίες φαίνεται ότι είναι πάρα πολλοί» έγραψε στο Twitter ο πρώτος γραμματέας της Οντίσα, Πραντίπ Τζένα. Οι Αρχές στέλνουν πολλά λεωφορεία για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία, πρόσθεσε. Οι τραυματίες μεταφέρονται σε κέντρα υγείας στο Σόρο, το Γκοπαλπούρ και τη Χανταπάντα. Στελέχη της σιδηροδρομικής εταιρείας South Eastern Railway, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος. Το Κορομαντέλ Εξπρές εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια του έπεσαν στη διπλανή γραμμή. Πολλοί από τους επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.
«Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο για τις λεπτομέρειες και τον απολογισμό των θυμάτων αυτήν τη στιγμή. Βρισκόμουν στο Δελχί και σπεύδω στο σημείο του δυστυχήματος» είπε ο Αρτσάνα Τζόσι, ο γενικός διευθυντής της South Eastern Railways.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass