*ΛΟΝΔΙΝΟ:

Αυξήθηκε ο αριθμός των αστέγων

*ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 7:15

ΛΟΝΔΙΝΟ
Μπροστά στην αύξηση του αριθμού των αστέγων φέτος τον χειμώνα στο Λονδίνο ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν επέκρινε χθες την αδιαφορία της κυβέρνησης και ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματoς παροχής έκτακτης βοήθειας.

Στο Λονδίνο καταγράφηκαν περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι που κοιμόντουσαν στον δρόμο στις αρχές Ιανουαρίου, όταν οι τοπικές αρχές έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για παροχή έκτακτης βοήθειας στους άστεγους, καθώς η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για «αύξηση 30% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι», τόνισε η δημαρχία σε ανακοίνωσή της.
Μεταξύ του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου του 2023 οι υπηρεσίες του Λονδίνου παρείχαν βοήθεια σε 8% περισσότερους άστεγους σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022, πρόσθεσε.
Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην κρίση κόστους ζωής που πλήττει τη Βρετανία εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο και στην αύξηση των ενοικίων στο Λονδίνο.
Όμως η δημαρχία επιρρίπτει ευθύνες και στην αυστηρή εφαρμογή ρύθμισης που αναγκάζει τους αιτούντες άσυλο που έχουν λάβει καθεστώς πρόσφυγα να φεύγουν από τα προσωρινά καταλύματα που τους παρέχει το κράτος έπειτα από 28 ημέρες.
Το 19% των περισσότερων από 1.200 αστέγων στους οποίους παρασχέθηκε βοήθεια στις αρχές Ιανουαρίου είχαν μόλις λάβει καθεστώς πρόσφυγα «και είχαν πρόσφατα εκδιωχθεί από τα καταλύματα που διαχειρίζεται το υπουργείο Εσωτερικών», υπογράμμισε η δημαρχία του Λονδίνου.
Συνολικά 3.069 άνθρωποι είχαν κοιμηθεί τουλάχιστον ένα βράδυ στον δρόμο στην Αγγλία το φθινόπωρο του 2022 (αύξηση 26% σε ετήσια βάση), αριθμός που παρουσίασε άνοδο για πρώτη φορά από το 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass