ΜΟΣΧΑ: Στους 28 οι νεκροί από ουκρανικό βομβαρδισμό

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2024 7:00

ΜΟΣΧΑ
Ο απολογισμός των νεκρών από καταγγελλόμενη από τη Μόσχα ουκρανική επίθεση στο Λισιτσάνσκ, πόλη στην ελεγχόμενη από τους Ρώσους ουκρανική περιφέρεια του Λουχάνσκ, αυξήθηκε σε 28, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα παιδί, ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 10 άνθρωποι διασώθηκαν κάτω από τα συντρίμμια έπειτα απ’ αυτό για το οποίο δήλωσε πως ήταν μια ουκρανική επίθεση σε κτίριο στο οποίο στεγαζόταν αρτοποιείο στο Λισιτσάνσκ.
«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται», ανέφερε το υπουργείο μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.
Το ελεγχόμενο από τη Ρωσία Κέντρο Ενημέρωσης του Λουχάνσκ ανέφερε μέσω της Telegram ότι ο βομβαρδισμός από αμερικανικά συστήματα ρουκετών HIMARS πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, το απόγευμα.
Το Ρόιτερς σημειώνει πως από το σχήμα και το χρώμα του κτιρίου και από άλλες ενδείξεις μπόρεσε να επιβεβαιώσει την τοποθεσία που εμφανίζεται στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Αντιστοιχεί σε μια τοποθεσία στους χάρτες της Google που αναφέρεται ως Εστιατόριο Adriatic στην Οδό Μοσκόφσκα του Λισιτσάνσκ.
Εντούτοις το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή πότε έγινε η βιντεοσκόπηση ούτε οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες της αναφοράς, που προέρχεται από μια περιοχή την οποία η Ρωσία ανακοίνωσε πως προσάρτησε το 2022.
Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει καμιά δήλωση για το επεισόδιο.
Η Ρωσία κατέλαβε το Λισιτσάνσκ τον Ιούλιο 2022, έπειτα από μήνες σκληρών μαχών. Μόνο περίπου το ένα δέκατο του πληθυσμού των 110.000 κατοίκων που είχε το Λισιτσάνσκ πριν από τον πόλεμο, παραμένει στην πόλη, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματουχους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass