ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: Απορρίπτουμε το σχέδιο της Χαμάς

*«Η ΠΛΗΡΗΣ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΗΝΩΝ»

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2024 8:51

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ξεκίνησε συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι το Ισραήλ βρίσκεται καθ’ οδόν προς μια «αποφασιστική» νίκη, προσθέτοντας ότι αυτή θα είναι «στα χέρια μας… σε λίγους μήνες».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) εργάζονται συστηματικά και θα επιτύχουν όλους τους στόχους του πολέμου: να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους και να εξαλείψουν τη Χαμάς. Λέει ότι τα επιτεύγματα των IDF είναι «πρωτοφανή».
«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά - δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την πλήρη και αποφασιστική νίκη».
Νετανιαχου: Θα καταστρεψουμε
ολοκληρη τη Χαμας
Ο Νετανιάχου λέει ότι είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ότι το Ισραήλ θα διασφαλίσει ότι η Λωρίδα της Γάζας θα αποστρατιωτικοποιηθεί για πάντα μετά την εξάλειψη της Χαμάς, δείχνοντας πως δεν σκοπεύει να κάνει αποδεκτή την πρότασή της. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας θα δράσουν «οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρειαστεί» στη Γάζα, λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Παράλληλα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι έδωσε εντολή στη στρατιωτική ηγεσία να «προετοιμάσει» επιχείρηση στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας, εκτιμώντας ότι η τελική νίκη επί της Χαμάς είναι «θέμα μηνών».
«Οι ηρωϊκοί στρατιώτες μας πολεμούν αυτήν τη στιγμή στη Χαν Γιούνις, βασικό προπύργιο της Χαμάς. Έχουμε διατάξει τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να προετοιμάσουν επιχείρηση στη Ράφα και σε δύο καταυλισμούς (προσφύγων), τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια της Χαμάς», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Η νίκη είναι εφικτή. Δεν υπολογίζεται σε χρόνια ή δεκαετίες, είναι θέμα μηνών», διαβεβαίωσε ο Νετανιάχου, τέσσερις μήνες από την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ η οποία πυροδότησε τον πόλεμο.
Η Χαμάς πρότεινε ένα σχέδιο που προέβλεπε μεταξύ άλλων κατάπαυση του πυρός για τεσσερισήμισι μήνες, στη διάρκεια των οποίων θα απελευθερώνονταν όλοι οι όμηροι, ενώ το Ισραήλ θα απέσυρε τα στρατεύματά του από τη Λωρίδα της Γάζας.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ όπου, λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ο Νετανιάχου τόνισε πως πρέπει να βρεθεί σύντομα μια λύση – είτε διπλωματική είτε στρατιωτική. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε, τόνισε, την ύπαρξη σχεδόν 100.000 εκτοπισμένων στη χώρα μας.
ΟΜΗΡΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Εν τω μεταξύ, συγγενείς ομήρων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυναν χθες έκκληση στην κυβέρνηση του Ισραήλ να αποδεχθεί τη συμφωνία που θα επιτρέψει την απελευθέρωσή τους, προειδοποιώντας πως τα χρονικά περιθώρια τελειώνουν.
Επί του παρόντος διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Αιγύπτου, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας που θα προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς και Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass