Το Ισραήλ ξεκίνησε βομβαρδισμό της Ράφα

«Ανοίγει δρόμο» για άμεση χερσαία επίθεση

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2024 8:01

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε χθες τον τομέα της Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να έχει δώσει εντολή στον στρατό να ετοιμάσει «σχέδιο απομάκρυνσης» για εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που βρίσκονται στο σημείο πριν από μια πιθανή χερσαία επίθεση.

Νωρίς χθες, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξαν πλήγματα κοντά στην πόλη αυτή, όπου βρίσκονται πλέον 1,3 εκατ. Παλαιστίνιοι, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, με τη μεγάλη τους πλειονότητα να είναι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη βία σε πιο βόρειες περιοχές.
Ο υπουργός Υγείας της Χαμάς καταμέτρησε το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας 110 θανάτους, εκ των οποίων 25 σε πλήγματα στη Ράφα, και έκανε λόγο για «σφοδρές συγκρούσεις» στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις. Προχθές, οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε άλλο μεγάλο νοσοκομείο της πόλης, το αλ-Αμάλ.
Μετά την πόλη της Γάζας, και στη συνέχεια τη Χαν Γιούνις, το Ισραήλ θέτει πλέον ως στόχο μια χερσαία επιχείρηση στην πόλη αυτή που βρίσκεται δίπλα στην Αίγυπτο, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής του επίθεσης κατά της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.
«Είναι αδύνατον να επιτευχθεί ο στόχος του πολέμου χωρίς την εξάλειψη της Χαμάς και αφήνοντας τέσσερα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα», και αυτό απαιτεί «οι άμαχοι να απομακρυνθούν από τις ζώνες των συγκρούσεων», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass