ΠΟΥΤΙΝ: Ζήτημα ζωής και θανάτου ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η Ρωσία πήρε τον «απόλυτο έλεγχο» της πόλης Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2024 8:01

ΜΟΣΧΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι «αυτό που συμβαίνει» στην Ουκρανία είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου» για τη χώρα του, ενώ για τη Δύση στόχος είναι «να βελτιώσει τη στρατηγική της θέση», σύμφωνα με συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες.

Ο Πούτιν εκτίμησε ότι είναι «σημαντικό» οι Ρώσοι όπως και οι ξένοι «να κατανοήσουν το πνεύμα μας, να κατανοήσουν σε ποιο σημείο αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία είναι ευαίσθητα και σημαντικά για τη χώρα μας».
«Για τη Δύση πρόκειται απλώς για βελτίωση της στρατηγικής της θέσης. Αλλά για εμάς είναι το πεπρωμένο μας, είναι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου», τόνισε σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξής του που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δημοσιογράφο Πάβελ Ζουρούμπιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στη συνέντευξη που έδωσε στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, την πρώτη που παραχώρησε ο Πούτιν σε δυτικό μέσο ενημέρωσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, και η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 200 εκατ. views στο Χ.
Στη συνέντευξη στον Κάρλσον, που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες και θεωρήθηκε μήνυμα προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ο Πούτιν δήλωσε ότι μια ήττα της χώρας του στην Ουκρανία είναι «αδύνατη», αν και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος για «διάλογο» με τη Δύση.
ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΠΟΛΗ
Εν τω μεταξύ η Ρωσία επιβεβαίωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι πήρε τον «απόλυτο έλεγχο» της πόλης Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού από αυτή τη βιομηχανική πόλη, επίκεντρο σφοδρών μαχών τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε χθες τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο για την κατάληψη αυτής της πόλης που ήταν «ένας ισχυρός αμυντικός κόμβος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πρώτες πρωινές ώρες την Αβντιίβκα, παραχωρώντας στη Ρωσία τη μεγαλύτερη -κυρίως συμβολική- νίκη της στα πεδία των μαχών έπειτα από την αποτυχία της αντεπίθεσης του που εξαπολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τις στρατιωτικές μονάδες και τον διοικητή τους για την κατάληψη της πόλης Αβντιίβκα.
Το τηλεγράφημα απαριθμούσε μονάδες που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass