Καταρρέει η Body Shop

*ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2024 7:30

ΛΟΝΔΙΝΟ
Η μεγάλη αλυσίδα κοσμετολογίας The Body Shop ανακοίνωσε ότι κλείνει τα μισά καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο και περικόπτει το 40% των θέσεων στα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο.

Η απόφαση αυτή έρχεται μια εβδομάδα αφού η εταιρεία μπήκε σε καθεστώς διαχείρισης, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται το Sky News. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 2.000 εργαζόμενοι φλερτάρουν με άμεση απόλυση καθώς οι περικοπές θα είναι ριζικές.
Η εταιρεία διαθέτει περίπου 200 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, στο πλαίσιο των περικοπών πρόκειται να κλείσει 7 βασικά καταστήματα, η πλειοψηφία εκ των οποίων βρίσκονται στο Λονδίνο, ενώ επίσης κλείνει τα μαγαζιά στο Κεντ και το Μπρίστολ.
Σύμφωνα με τους διαχειριστές της εταιρείας αναφέρεται ότι το τρέχον χαρτοφυλάκιο «δεν είναι πλέον βιώσιμο» μετά από «χρόνια οικονομικής ζημία».
Επιπρόσθετα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να σταματήσει προσωρινά τη συνεργασία της με influencers και να διακόψει το πρόγραμμα Body Shop ambassador. Αντίθετα, η εταιρεία σκοπεύει να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στις διαδικτυακές πωλήσεις και στην ενίσχυση των e-shop στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του brand.
Σημειώνεται μάλιστα ότι οι παγκόσμιοι συνεργάτες franchise της εταιρείας δεν επηρεάζονται από αυτό το τμήμα της επιχείρησης που λέγεται ότι είναι «κεντρικό» στη μακροπρόθεσμη διεθνή στρατηγική του The Body Shop.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass