Πιο κοντά στην απόκτηση των F-16 η Τουρκία

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2024 7:40

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν στην Τουρκία σχέδια προσφοράς και αποδοχής σχετικά με το αίτημά της να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της χώρας.

Η Τουρκία υπέβαλε το αίτημα τον Οκτώβριο του 2021, δύο χρόνια αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες εκδίωξαν την Αγκυρα από πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 «τιμωρώντας» τη για την προμήθεια ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας. Η αμερικανική Κυβέρνηση δέχτηκε τελικά να συνάψει τη συμφωνία για τα F-16 έπειτα από διαπραγματεύσεις και μετά την έγκριση από την Τουρκία του αιτήματος της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε επίσημα το Κογκρέσο για την πρόθεσή της να προχωρήσει στην πώληση των αεροσκαφών της Lockheed Martin, αξίας 23 δισ. δολ. τον Ιανουάριο. Η συμφωνία πώλησης οριστικοποιήθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα. «Το υπουργείο μας έλαβε τα σχέδια επιστολών προσφοράς και αποδοχής που απέστειλαν οι ΗΠΑ για την πώληση 40 νέων αεροσκαφών F-16, Block-70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού, πυρομαχικών και εξοπλισμού για αυτά. Ξεκινήσαμε την απαραίτητη εξέταση και αξιολόγηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αντιναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass