ΡΩΣΙΑ

Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου

*ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 8:21

ΜΟΣΧΑ
Μία δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού καυσίμου Yars, που δύναται να φέρει πυρηνική κεφαλή, πραγματοποίησε με επιτυχία το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

“Στο Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, η μονάδα πυραύλων Yoshkar-Ola πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Yars στερεού καυσίμου, εξοπλισμένου με διαχωρίσιμη κεφαλή. Σκοπός της εκτόξευσης ήταν η επιβεβαίωση των τακτικών, τεχνικών και πτητικών χαρακτηριστικών του σύγχρονου πυραυλικού συστήματος. Όλα τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί εκπληρώθηκαν πλήρως”, αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Η δοκιμαστική εκτόξευση έρχεται μία ημέρα μετά την ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο ρωσικό κοινοβούλιο, όπου μεταξύ άλλων έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τις χώρες της Δύσης, ότι ρισκάρουν μια πυρηνική σύγκρουση αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.
Προχθες πάντως, οι ΗΠΑ «άδειασαν» τους Ευρωπαίους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι τίποτα δεν δείχνει ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει χρήση πυρηνικών.
Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάποια ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανεύθυνη ρητορική από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν είναι αυτός τρόπος να μιλά ο ηγέτης μιας πυρηνικής δύναμης», είπε ο Μίλερ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass