Αναλαμβάνουν Γουίλιαμ και πριγκίπισσα Άννα

Εξουθενωμένη η Καμίλα

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2024 8:46

ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Άννα πρόκειται να αναλάβουν τα ηνία από την εξαντλημένη βασίλισσα Καμίλα, καθώς αυτή κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά της για να φύγει για διακοπές στο εξωτερικό, γράφει η Daily Mail.

Η βασίλισσα Καμίλα κρατάει το «βασιλικό φρούριο» μετά τη σοκαριστική διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο τον Ιανουάριο, ολοκληρώνοντας 13 επίσημες υποχρεώσεις μόνη της από τότε που έγινε γνωστή η κατάσταση υγείας του συζύγου της. Η 76χρονη Καμίλα δεν έχει προγραμματίσει καμία βασιλική υποχρέωση αυτή την εβδομάδα και θα περάσει μερικές ημέρες χαλάρωσης με την οικογένειά της πριν αναχωρήσει σήμερα με ιδιωτική πτήση, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Θα επιστρέψει στη δράση στις 11 Μαρτίου για να εκπροσωπήσει τον βασιλιά στην τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Ο Κάρολος θα δημοσιεύσει αντ’ αυτού ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τιμήσει την περίσταση. Την περασμένη εβδομάδα ηγήθηκε της βασιλικής οικογένειας στην επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, αφού ο Γουίλιαμ αναγκάστηκε να απουσιάσει από την τελετή λόγω ενός απροσδιόριστου «προσωπικού λόγου». Η απουσία του δεν πιστεύεται ότι σχετίζεται με τη σύζυγό του, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα στις αρχές του έτους, ούτε με τον ξαφνικό θάνατο του Τόμας Κίνγκστον. Αυτό άφησε την Καμίλα ως την τελευταία εκπρόσωπο της βασιλικής οικογένειας που ήταν διαθέσιμη την περασμένη εβδομάδα - προκαλώντας κάποιες ανησυχίες σχετικά με τη μοναρχία και ερωτήματα σχετικά με το ποιος είναι επικεφαλής σε μια περίοδο που τόσοι πολλοί βασιλικοί Οίκοι δεν είναι στο προσκήνιο, εκτιμά η Daily Mail. Βασιλική πηγή δήλωσε στους Sunday Times: «Αν και δεν περίμενε να βρεθεί στη θέση να ηγηθεί της οικογένειας, η βασίλισσα είναι απολύτως έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για τον θεσμό». «Η αντίδραση του κοινού της έδωσε ώθηση.

Βρήκε αποθέματα ενέργειας που ούτε η ίδια δεν πίστευε ότι είχε, και η εκτίμησή της από όσους βρίσκονται μέσα στο παλάτι έχει ανέβει στα ύψη καθώς έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες». Άλλη πηγή, προσκείμενη στη βασίλισσα, πρόσθεσε: «Η Μεγαλειότητά της είναι θετική και αποφασισμένη να συνεχίσει όσο ο βασιλιάς είναι εκτός δημόσιων καθηκόντων. Ο βασιλιάς είναι περήφανος και χαρούμενος που βλέπει ότι τα καθήκοντα συνεχίζονται από τη βασίλισσα και την ευρύτερη οικογένεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass