5μελής οικογένεια πάγωσε στις Αλπεις

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2024 7:25

ΖΥΡΙΧΗ

Οι πέντε σκιέρ που βρέθηκαν νεκροί στις ελβετικές Άλπεις προσπάθησαν να φτιάξουν μια σπηλιά στο χιόνι για να προστατευτούν από την καταιγίδα, αλλά πάγωσαν μέχρι θανάτου πριν φτάσει βοήθεια, δήλωσαν οι διασώστες.

Η ομάδα των έξι σκιέρ, η ηλικία των οποίων κυμαινόταν από 21 έως 58 ετών, είχε αναχωρήσει από το Ζερμάτ το πρωί του Σαββάτου με στόχο να φτάσει στην πόλη Αρόλα, κοντά στο βουνό Μάτερχορν, αργότερα την ίδια ημέρα. Αλλά, καθώς η ομάδα πέρασε μια υψηλή κορυφή, η περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σφοδρής καταιγίδας που άφησε τους σκιέρ αποκλεισμένους σε υψόμετρο περίπου 3.500 μέτρων. Ένα μέλος της ομάδας έστειλε σήμα κινδύνου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης γύρω στις 17:00 του Σαββάτου, σύμφωνα με τις Αρχές, αλλά τα ελικόπτερα και οι ομάδες διάσωσης δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν έγκαιρα, λόγω της σφοδρότητας της καταιγίδας. Μέχρι τη στιγμή που μια ομάδα διάσωσης έφτασε, τελικά, στο βουνό το βράδυ της Κυριακής, πέντε από τους έξι λάτρεις των Άλπεων βρέθηκαν νεκροί. Οι διασώστες συνεχίζουν τις απελπισμένες έρευνες για τον έκτο αγνοούμενο, μεταδίδει η Daily Mail.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass