Προς απαγόρευση το TikTok στις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2024 10:18

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Τετάρτη για να περάσει ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, μια σημαντική πρόκληση για μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Το νομοσχέδιο θα απαγορεύσει την TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών των ΗΠΑ, εκτός εάν η πλατφόρμα -που χρησιμοποιείται από περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανούς- αποσχιστεί από την κινεζική μητρική εταιρεία ByteDance. Το νομοσχέδιο πρέπει ακόμη να περάσει από τη Γερουσία για να γίνει νόμος. Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν 352 προς 65, με 50 Δημοκρατικούς και 15 Ρεπουμπλικάνους να ψηφίζουν κατά. Αυτοί που υποστηρίζουν το νομοσχέδιο έχουν υποστηρίξει ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ο Λευκός Οίκος του Προέδρου Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει τη νομοθεσία. Ο αντίπαλός του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει καταστήσει σαφές ότι θα ήταν κατά της απαγόρευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass