ΡΩΣΙΑ

Μήνυμα στήριξης οι εκλογές για Πούτιν

Πιέζει να πάνε οι πολίτες στις κάλπες *Ηλικιωμένοι ψήφισαν από τα κρεβάτια τους...

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 8:51

ΜΟΣΧΑ
Οι προεδρικές εκλογές στην Ρωσία ξεκίνησαν με τους πολίτες να πιέζονται να προσέλθουν στις κάλπες. Ρώσοι ηλικιωμένοι πολίτες αναγκάστηκαν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές ακόμα και από τα κρεβάτια τους χθες, καθώς οι υπεύθυνοι των εκλογικών τμημάτων προσπάθησαν να συγκεντρώσουν υψηλή συμμετοχή στην διαδικασία για λογαριασμό του Βλάντιμιρ Πούτιν, μεταδίδει η Daily Mail. Εν τω μεταξύ, ένα ζευγάρι νεόνυμφων βιντεοσκοπήθηκε να σπεύδει σε ένα εκλογικό τμήμα, με πέπλο, λευκό φόρεμα και κομψό κοστούμι, έχοντας διακόψει τους γαμήλιους εορτασμούς τους για να μπορέσουν να ψηφίσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ο Πούτιν που διοικεί ουσιαστικά αδιαμαρτύρητα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει άλλη μια εξαετή θητεία με τους πολιτικούς του αντιπάλους να βρίσκονται στη φυλακή, στην εξορία ή στο χώμα, αφού ο πιο σφοδρός αντίπαλός του, ο Αλεξέι Ναβάλνι, πέθανε στα βάθη μιας απομακρυσμένης αποικίας φυλακών της Αρκτικής τον περασμένο μήνα. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο είναι πολιτικοί χαμηλού προφίλ από συμβολικά κόμματα της αντιπολίτευσης που ακολουθούν τη γραμμή του Κρεμλίνου. Οι εκλογές διεξάγονται με φόντο μια ανελέητη καταστολή που έχει παραλύσει τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και τις ομάδες δικαιωμάτων, δίνοντας στον Πούτιν τον πλήρη έλεγχο του πολιτικού συστήματος, καθώς ο πόλεμος της Μόσχας στην Ουκρανία εισέρχεται στον τρίτο χρόνο του. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα, μια ψηφοφόρος συμπύκνωσε τη στάση πολλών Ρώσων ενόψει των εκλογών. «Υποστηρίζω τον Πούτιν και, φυσικά, θα τον ψηφίσω... σήκωσε τη Ρωσία από τα γόνατά της. Και η Ρωσία θα νικήσει τη Δύση και την Ουκρανία. Δεν μπορείτε να νικήσετε τη Ρωσία - ποτέ. Έχετε τρελαθεί τελείως στη Δύση; Τι σχέση έχει η Ουκρανία μαζί σας;», δήλωσε. Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν από την Παρασκευή έως την Κυριακή σε εκλογικά κέντρα σε όλες τις 11 ζώνες ώρας της αχανής χώρας, καθώς και σε παράνομα προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας. Οι Ρώσοι μπορούν επίσης να ψηφίσουν διαδικτυακά, για πρώτη φορά που η επιλογή αυτή χρησιμοποιείται σε προεδρική εκλογική αναμέτρηση- περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι στη Μόσχα ψήφισαν διαδικτυακά αμέσως μετά το άνοιγμα της κάλπης, δήλωσαν οι αρχές. Οι παρατηρητές δεν περιμένουν σχεδόν καθόλου ότι οι εκλογές θα είναι ελεύθερες και δίκαιες. «Ο Πούτιν δεν έχει ανταγωνιστές - βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο», δήλωσε ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Η Δύση έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος βοηθώντας να ενοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος της ρωσικής ελίτ και του ρωσικού πληθυσμού γύρω από τον Πούτιν με τις κυρώσεις της και τη δυσφήμιση της Ρωσίας», επισήμανε. Με πολλούς τρόπους, η Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των εκλογών, λένε πολιτικοί αναλυτές και στελέχη της αντιπολίτευσης. Ο Πούτιν θέλει να χρησιμοποιήσει την σχεδόν βέβαιη εκλογική του νίκη ως απόδειξη ότι ο πόλεμος και οι χειρισμοί του έχουν ευρεία υποστήριξη. Η ρωσική τηλεόραση και μια εξελιγμένη επιχείρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλουν τον Πούτιν ως στιβαρό πατριώτη και χλευάζουν τους δυτικούς ηγέτες, όπως ο Μπάιντεν, ως αδύναμους, ανόητους και δόλιους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass