ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2024 8:11

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δήλωσε χθες ότι «κανείς δεν θα έπρεπε να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα», σε μια συνάντηση που είχε με τον ράπερ Fat Joe και άλλους που αμνηστεύτηκαν για αδικήματα σχετικά με τη χρήση μαριχουάνας.

Η Χάρις επισήμανε ότι «υπερβολικά πολλοί άνθρωποι στάλθηκαν στη φυλακή για απλή κατοχή μαριχουάνας».
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που επιδιώκει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, προσπαθεί να προσελκύσει τους νέους ψηφοφόρους, ορισμένοι εκ των οποίων εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις νωθρές μεταρρυθμίσεις του στο θέμα αυτό. Η Χάρις κάλεσε το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Δικαιοσύνης να επισπεύσουν την επανακατηγοριοποίηση της μαριχουάνας, χαρακτηρίζοντάς την λιγότερο επιβλαβή από ναρκωτικές ουσίες όπως η ηρωίνη.
«Η μαριχουάνα θεωρείται τόσο επικίνδυνη όσο η ηρωίνη και πιο επικίνδυνη από τη φεντανύλη, κάτι που είναι παράλογο, για να μην πω προφανώς άδικο», σχολίασε.
Το υπουργείο Υγείας πέρσι συνέστησε να μεταταχθεί η κάνναβη από την κατηγορία 1 στην κατηγορία 3 των ναρκωτικών ουσιών, που σημαίνει ότι θα θεωρείται ότι έχει μέτριες πιθανότητες πρόκλησης εθισμού. Η τελική απόφαση επαφίεται στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σχεδόν 40 Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση μαριχουάνας σε κάποια μορφή της. Παραμένει όμως παράνομη στις υπόλοιπες και σε ομοσπονδιακή επίπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass