DW: Συνταξιούχοι, ο μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2024 8:21

ΑΓΚΥΡΑ
Σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις προσανατολίζονται εκατομμύρια συνταξιούχοι  στην Τουρκία καθώς υποφέρουν περισσότερο από κάθε άλλον από την ακρίβεια. Οπως γράφει το δημοσίευμα της Deutsche Welle, «κανείς ίσως δεν θα περίμενε ότι στην Τουρκία ότι η λεγόμενη τρίτη ηλικία, δηλαδή οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, θα αποτελούσαν απειλή για την κυβέρνηση. Και όμως, η πληθυσμιακή αυτή ομάδα που αυξάνεται εντυπωσιακά, ξεπέρασε πλέον το 10% σε ένα πληθυσμό 85 εκατομμυρίων.

Αυτοί είναι οι πολίτες που φτωχοποιούνται περισσότερο, είναι εκείνοι οι συντάξεις τους μειώνονται μέρα με την ημέρα λόγω της αύξησης τους κόστους ζωής και του υψηλού πληθωρισμού. Όμως είναι και εκείνοι που βγαίνουν στους δρόμους των τουρκικών πόλεων, για εκφράσουν την απόγνωσή τους. Ο Ζεϊνέλ Αμπιντίν Εργκέν, Πρόεδρος του Συνδικάτου Συνταξιούχων στην Τουρκία, δήλωσε ότι με τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα θα στείλουν μία προειδοποίηση την κυβέρνηση ότι «δεν πάει άλλο». «Ρωτάτε, γιατί οι συνταξιούχοι είναι στους δρόμους«; λέει ο Εργκέν «Γιατί πεινάνε. Γιατί η φτώχεια έχει γίνει ένα αποδεκτό πράγμα στην Τουρκία...». Υπάρχουν περίπου 16 εκατομμύρια συνταξιούχοι. Και πάνω από τα δύο τρίτα έχουν σύνταξη 10.000 λιρών, δηλαδή περίπου 280 ευρώ τον μήνα, ένα ποσό που δεν φτάνει ούτε για το ενοίκιο. Οι τούρκοι συνταξιούχοι ξέρουν ότι ερχόμενες τοπικές εκλογές είναι οι τελευταίες για τα επόμενα πέντε χρόνια. «Ο αγώνας μας πρέπει να κορυφωθεί», λένε. Γι’ αυτό από σήμερα έως τις εκλογές οργανώνουν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, ελπίζοντας σε κάποια απάντηση από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass