Πέθανε ο ράφτης των Αμερικανών προέδρων

* ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2024 7:50

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο Μάρτιν Γκρίνφιλντ, ράφτης των Αμερικανών προέδρων και πολλών κινηματογραφικών αστέρων, αλλά και επιζήσας από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αουσβιτς, με τους New York Times να κάνουν λόγο για έναν «θρύλο» της μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

Ο Μαξιμίλιαν Γκρίνφιλντ γεννήθηκε το 1928 σε χωριό της Τσεχοσλοβακίας, το οποίο σήμερα ανήκει στην Ουκρανία. Παιδί εύπορης οικογένειας, ήταν ένα από τα ορφανά που γλίτωσαν κατά τύχη τον θάνατο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το 1947, αναζήτησε καταφύγιο στην Αμερική έχοντας μόνο 10 δολάρια στην τσέπη.
Τα κοστούμια του Μάρτιν Γκρίνφιλντ συγκαταλέγονται ανάμεσα στα διασημότερα στον πλανήτη. Χιλιάδες διάσημοι Αμερικανοί τα έχουν φορέσει: έξι πρόεδροι, ανάμεσά τους οι τρεις τελευταίοι, Μπαράκ Ομπάμα, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, σταρ του σινεμά, της μουσικής και του αθλητισμού όπως οι Φρανκ Σινάτρα, Πολ Νιούμαν, Μάρτιν Σκορσέζε, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μάικλ Τζάκσον, Κόμπι Μπράιαντ, ακόμη και ο διάσημος μαφιόζος Μέγερ Λάνσκι.
Στην νεκρολογία που δημοσιεύεται στο χθεσινό φύλλο των New York Times, σημειώνεται ότι «τα βάσανα και οι θρίαμβοι που έζησε ο Μάρτιν Γκρίνφιλντ ανήκουν στον κλασικό μύθο της μετανάστευσης στην Αμερική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass