ΠΟΥΤΙΝ: Ακραίοι ισλαμιστές οι δράστες της επίθεσης

Ισως είναι κρίκος των επιθέσεων από τους ναζί του Κιέβου, δήλωσε * Δύο 15χρονοι έσωσαν πολλούς στην επίθεση στη Μόσχα

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2024 7:30

ΜΟΣΧΑ

Σε νέες δηλώσεις σχετικά με την επίθεση στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι δράστες ήταν ισλαμιστές και ότι προσπάθησαν να πάνε στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν λέει ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα διαπράχθηκε από «ακραίους ισλαμιστές» και «τώρα θέλουμε να μάθουμε ποιος τη διέταξε». «Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τα χέρια ακραίων ισλαμιστών, την ιδεολογία των οποίων ο ίδιος ο ισλαμικός κόσμος πολεμά εδώ και αιώνες», δήλωσε ο Πούτιν. «Μας ενδιαφέρει ποιος επωφελείται από αυτό», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η επίθεση είναι μια «πράξη εκφοβισμού». «Αυτή η θηριωδία μπορεί να είναι απλώς ένας κρίκος σε μια ολόκληρη σειρά προσπαθειών αυτών που βρίσκονται σε πόλεμο με τη χώρα μας από το 2014 από τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου...» είπε, επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος. «Αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση ήλπιζαν να σπείρουν τον πανικό και τη διχόνοια στην κοινωνία μας, αλλά συνάντησαν την ενότητα και την αποφασιστικότητα να αντισταθούμε σε αυτό το κακό» τόνισε.

15ΧΡΟΝΟΙ ΗΡΩΕΣ
Εν τω μεταξύ δύο έφηβοι που βοήθησαν δεκάδες ανθρώπους να διαφύγουν από την αίθουσα συναυλιών, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο μιας τρομοκρατικής επίθεσης με τουλάχιστον 137 νεκρούς κοντά στη Μόσχα, τιμήθηκαν χθες από το σχολείο τους. Ο Ισλάμ Χαλίλοφ και ο Αρτιόμ Ντονσκόφ, ηλικίας 15 ετών, συμμαθητές, έλαβαν ως επιβράβευση του ηρωισμού τους φορητούς υπολογιστές, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ. Καθώς εργάζονταν στα βεστιάρια του Crocus City Hall, επέδειξαν παραδειγματική ψυχραιμία, συνοδεύοντας προς την έξοδο ομάδες θεατών.
Όταν άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά οι τρομοκράτες, μια μεγάλη ομάδα θεατών εγκατέλειψε την αίθουσα, αλλά δεν γνώριζαν που να πάνε.
Κι ήταν ο 15χρονος που οδήγησε το πανικόβλητο πλήθος στην κατάλληλη έξοδο του κτιρίου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που τράβηξε ο ίδιος με το κινητό του τηλέφωνο. Ο συμμαθητής του Αρτιόμ Ντονσκόφ συνόδευσε μια άλλη ομάδα ανθρώπων που αναζητούσε έξοδο διαφυγής από το εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο είχε ήδη πιάσει φωτιά. Ο Ισλάμ Καλίλοφ αναμένεται επίσης να τιμηθεί την 29η Μαρτίου από την Ένωση Μουσουλμάνων της Ρωσίας, μια σημαντική θρησκευτική οργάνωση, υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ένας ακόμη ήρωας είναι ένας θεατής που πήγε στη συναυλία με τη σύζυγό του και ο οποίος κατάφερε με τα γυμνά του χέρια να αφοπλίσει έναν από τους δράστες, μπροστά σε πολλούς αυτόπτες μάρτυρες. Αυτός ο άνδρας, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το ονοματεπώνυμό του, δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ ότι πήδηξε πάνω σε έναν από τους δράστες της επίθεσης, ενώ εκείνος γέμιζε ξανά το όπλο του και άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι μαζί με έναν άλλο άνδρα, που έσπευσε να τον βοηθήσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass