ΚΥΠΡΟΣ: Απέπλευσε 2ο πλοίο με βοήθεια για τη Γάζα

Ισραηλινό πλήγμα σε όχημα με παρατηρητές του ΟΗΕ στον Λίβανο * Διαγωνιζόμενοι τραγουδιστές της Eurovision υπέρ εκεχειρίας

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2024 7:45

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Μια δεύτερη αποστολή με ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρει σχεδόν 400 τόνους τροφίμων για τη Γάζα αναχώρησε χθες από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Φορτηγό πλοίο, το οποίο είναι ήδη αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι και μεταφέρει επισιτιστική βοήθεια συνδέθηκε με ένα σωστικό πλοίο και μια πλωτή αποβάθρα που επίσης μεταφέρουν βοήθεια και που ήταν ήδη ελλιμενισμένα, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα. Τη βοήθεια θα ρυμουλκεί το σωστικό πλοίο.
Αυτή θα είναι η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου, όπου οι κυπριακές αρχές έχουν ανοίξει, σε συνεργασία με το Ισραήλ, ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο για τη διευκόλυνση φορτίων που φθάνουν κατευθείαν στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα.
ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ
Το Ισραήλ έπληξε χθες όχημα που μετέφερε παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών έξω από τη λιβανική μεθοριακή πόλη Ρμέις.
Αυτό, έκαναν γνωστό στο Ρόιτερς δύο πηγές στις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τη UNIFIL, την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο, η οποία συνοδεύει τεχνικούς παρατηρητές που επιτηρούν την Μπλε Γραμμή, που ορίζει το σύνορο ανάμεσα στο Λίβανο και το Ισραήλ.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ
Εν τω μεταξύ σε μία ασυνήθιστη κίνηση προχώρησαν εννιά καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στη φετινή Eurovision.
Οι εκπρόσωποι της Ιρλανδίας, της Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Πορτογαλίας, του Σαν Μαρίνο, της Ελβετίας, της Δανίας, της Λιθουανίας και της Φινλανδίας, ανάρτησαν δήλωση στην οποία ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την επικράτηση μόνιμης ειρήνης καθώς και την επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ.
Τονίζουν πως είναι ενάντια στον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία, ενώ την δήλωσή τους, ανάρτησε και ο εκπρόσωπος του Βελγίου (Mustii), προκειμένου να δείξει πως συμφωνεί με το εν λόγω κείμενο.
Οι 9 της Eurovision που υπογράφουν το δημοσίευμα είναι: Olly Alexander από το Ηνωμένο Βασίλειο
Bambie Thug από την Ιρλανδία
Gate από τη Νορβηγία
iolanda από την Πορτογαλία
Megara από τον Άγιο Μαρίνο
Nemo από την Ελβετία
SABA από τη Δανία, Silester Belt από τη Λιθουανία, Windows95Man από τη Φινλανδία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass