ΑΓΓΛΙΑ: 14.000 ασθενείς πέθαναν στα επείγοντα νοσοκομείων

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 12 ΩΡΕΣ … ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 8:21

ΛΟΝΔΙΝΟ
Στοιχεία που σοκάρουν φέρνει στη δημοσιότητα έρευνα για τους θανάτους ασθενών στα επείγοντα των νοσοκομείων της Αγγλίας. Όπως αποκαλύπτεται, συνολικά 14.000 άνθρωποι πέθαναν πέρυσι στα επείγοντα, οι οποίοι αναγκάζονταν να περιμένουν έως και 12 ώρες, για να βρουν κρεβάτι και να λάβουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας μελέτης του Βασιλικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής (RCEM), που στηρίζονται σε μια μεγάλη έρευνα που έγινε για τους αλλεπάλληλους και «ανεξήγητους» θανάτους ασθενών στην Αγγλία, διαπιστώθηκε ότι 268 άνθρωποι κατά μέσο όρο πέθαιναν κάθε εβδομάδα το 2023 εξαιτίας της υπερβολικής αναμονής στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.
Με βάση τη μελέτη του RCEM, ο κίνδυνος θανάτου αυξανόταν μετά από πέντε ώρες παραμονής στα επείγοντα -δεδομένου ότι επρόκειτο για περιστατικά που έχρηζαν άμεσης περίθαλψης- και χειροτέρευε με μεγαλύτερους χρόνους αναμονής, διαπίστωσε η μελέτη.
Το 65% των ασθενών που παρέμεναν εκεί για 12 ή περισσότερες ώρες, στην πραγματικότητα περίμενε για νοσοκομειακό κρεβάτι.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) της Αγγλίας, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο ασθενείς περίμεναν 12 ώρες ή περισσότερες σε μεγάλα τμήματα έκτακτης ανάγκης το 2023, με πάνω από τα 2/3 εξ αυτών να περιμένουν για ένα νοσοκομειακό κρεβάτι.
Πιο συγκεκριμένα, οι άσκοποι θάνατοι των ασθενών ανήλθαν σε συνολικά 13.919 κατά τη διάρκεια του 2023, ή 268 εβδομαδιαίως. Σημειώθηκε, μάλιστα, ότι ο αριθμός των εβδομαδιαίων θανάτων το 2023 ήταν μειωμένος μόλις κατά 17 άτομα, συγκριτικά με τα στοιχεία του 2022, όταν ένα «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού κατέκλυζαν το NHS.
Ο δρ Adrian Boyle, πρόεδρος του RCEM, δήλωσε: «Οι υπερβολικά μεγάλες αναμονές συνεχίζουν να θέτουν τους ασθενείς σε κίνδυνο σοβαρής βλάβης. Μικρές βελτιώσεις στην τυπική απόδοση τεσσάρων ωρών πρόσβασης δεν έχουν νόημα, όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μένουν περισσότερες από 12 ώρες. Η προσπάθεια και τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που το κακό είναι μεγαλύτερο».
Το σχέδιο αποκατάστασης του NHS έθεσε ως στόχο τον Μάρτιο του 2024, την εισαγωγή, μεταφορά και εξαγωγή ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών εντός της προθεσμίας 4 ωρών. Τελικά, κατάφεραν να εξυπηρετήσουν εντός αυτού του χρονικού ορίου το 70,9%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass