ΡΩΣΙΑ: Εσπασε φράγμα ο Ουράλης

*Πλημμύρισε η πόλη Ορσκ και πολλά χωριά *Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους *Η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή τα τελευταία 80 χρόνια

Δημοσίευση: 14 Απρ 2024 8:01

ΜΟΣΧΑ
Πάνω από 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στη ρωσική πόλη Ορσκ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εκτάκτων υπηρεσιών, μία ημέρα αφότου υπερχείλισε ο ποταμός Ουράλης, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν παραποτάμια χωριά και ένα φράγμα να σπάσει.

«4.208 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 1.019 παιδιά, απομακρύνθηκαν», ανακοίνωσε στο Telegram η υπηρεσία τύπου του περιφερειακού κυβερνήτη Ντένις Πάσλερ.
Συνολικά, περισσότερα από 2.500 σπίτια έχουν «πλημμυρίσει» σε αυτήν την περιοχή, που συνορεύει με το Καζακστάν, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου.
Όσοι εκκένωσαν την περιοχή μεταφέρθηκαν «σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας», διευκρίνισε σε ένα άλλο μήνυμα ο Πάσλερ, ανακοινώνοντας την καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας.
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο διακρίνονται κάτοικοι να απομακρύνονται με σωστικές λέμβους, φορώντας σωσίβια. Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Προχθές, οι τοπικές αρχές στην περιοχή Όρενμπουργκ των Ουραλίων, όπου βρίσκεται το Ορσκ, ζήτησαν από τους κατοίκους των παραποτάμιων κοινοτήτων να εκκενώσουν την περιοχή, αφότου έσπασε το φράγμα.
Μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα που ανέφερε πως το φράγμα έσπασε εξαιτίας της κακής συντήρησης.
Επαρχίες της Σιβηρίας και των Ουραλίων και περιοχές του γειτονικού Καζακστάν έχουν κατακλυστεί από πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες.
Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ δήλωσε πως οι πλημμύρες ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στη χώρα του σε επίπεδο μεγέθους και αντίκτυπου εδώ και 80 χρόνια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass