Η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα και σθεναρά

ΑΝ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ - ΙΣΡΑΗΛ: ΕΠΩΔΥΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2024 3:00

ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Το Ιράν δεν επιθυμεί αύξηση των εντάσεων αλλά θα απαντήσει άμεσα και πιο σθεναρά από ό,τι προηγουμένως, αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα, δήλωσε χθες ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στον Βρετανό ομόλογό του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Η Ισλαμική Δημοκρατία εκτόξευσε drones και πυραύλους προς το Ισραήλ αργά το Σάββατο σε αντίποινα για μια επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, τροφοδοτώντας φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο που θα μπορούσε να ξεσπάσει στον απόηχο του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

 

«ΕΠΩΔΥΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ»
Στο μεταξύ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε χθες υπό τον πρωθυπουργό της χώρα Μπενιαμίν Νετανιάχου, για δεύτερη συνεχή ημέρα, προκειμένου να συζητήσει την απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση.

 

«ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ»
«Το Ισραήλ διατηρεί όλες τις επιλογές του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντέιβιντ Μένσερ σε συνέντευξη Τύπου. «Διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπερασπιστούμε αυτή τη χώρα». Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός «Κανάλι 12» μετέδωσε ότι στη συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν διάφορες επιλογές, με καθεμία από αυτές να είναι ένα «επώδυνο» χτύπημα κατά του Ιράν, το οποίο όμως δεν θα προκαλέσει περιφερειακό πόλεμο. Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στοχεύει επίσης να επιλέξει μια απάντηση που δεν θα μπλοκαριστεί από τις ΗΠΑ, προσέθεσε το μέσο ενημέρωσης. Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ σχηματίστηκε ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να επιβλέπει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Στις συνεδριάσεις του συμμετέχουν τόσο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ.


ΟΙ ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ δεν «επιδιώκουν κλιμάκωση» αλλά θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν κατά του εβραϊκού κράτους, δήλωσε επίσης χθες ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.
«Δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση αλλά θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ και να προστατεύουμε τις δυνάμεις μας στην περιοχή», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ιράκ, Μοχαμάντ Αλί Ταμίμ.
Από την πλευρά του ο Αλί Ταμίμ δήλωσε ότι η Βαγδάτη κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
«Η κυβέρνηση του Ιράκ προειδοποιεί ότι η κλιμάκωση στην περιοχή θα μετεξελιχθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο που θα απειλήσει τη διεθνή ασφάλεια», τόνισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass