Ευρωπαϊκό εμπάργκο στη φίρμα «Πάμπλο Εσκομπάρ»

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2024 9:10

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Το αίτημα μιας εταιρείας από το Πουέρτο Ρίκο, η οποία επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει το όνομα του διαβόητου Κολομβιανού διακινητή ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, για να πουλήσει διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απέρριψε χθες το Δικαστήριο της Ε.Ε.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε υπέρ του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Eνωσης (EUIPO), το οποίο είχε αρνηθεί την καταχώριση αυτού του εμπορικού σήματος θεωρώντας ότι «αντίκειται στη δημόσια τάξη και στα χρηστά ήθη».
Μετά την απόρριψη του αιτήματος από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η εταιρεία με την επωνυμία Escobar, η οποία εδρεύει στην αμερικανική επικράτεια του Πουέρτο Ρίκο και επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα «Pablo Escobar» στην Ε.Ε., προσέφυγε στις δικαστικές αρχές.
Στην απόφασή του, το Δικαστήριο σημειώνει πως επί της ουσίας το EUIPO είχε αιτιολογήσει ορθώς την απόρριψη του αιτήματος, με βάση ιδίως τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί το όνομα Εσκομπάρ κυρίως σε Ισπανούς, καθώς και σε εκείνους οι οποίοι είναι πιθανό να γνωρίζουν τον διαβόητο παράνομο διακινητή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass