Έθαψε την οικογένειά του…

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2015 0:12

 

ΚΟΜΠΑΝΙ

Με τις σορούς του τρίχρονου Αϊλάν, του αδελφού του και της μητέρας τους επέστρεψε στο Κομπάνι ο Αμπντουλάχ Κουρντί, ο πατέρας του νεκρού αγοριού που έχει γίνει για όλη την Ευρώπη το σύμβολο του αδιεξόδου στην προσφυγική κρίση.

Ο πατέρας έθαψε κλαίγοντας την οικογένειά του στην κουρδική κωμόπολη στη βόρεια Συρία, εκφράζοντας την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες.

Οχηματοπομπή με τον Αμπντουλάχ Κουρντί και τις τρεις σορούς έφυγε το πρωί της Παρασκευής από το τουρκικό Σουρούτς, πάνω στη μεθόριο με τη Συρία, και πέρασε στο Κομπάνι. Τον Κουρντί συνόδευσαν τρεις Τούρκοι βουλευτές στα σύνορα.

Η οικογένεια είχε φτάσει στην Αλικαρνασσό και προσπάθησε στις αρχές της εβδομάδας να περάσει με βάρκα απέναντι στην Κω. Η βάρκα ανατράπηκε και πνίγηκε ο τρίχονος Αϊλάν, ο πεντάχρονος αδελφός του Γκαλίπ και η μητέρα τους Ρεχάν.

Τα αγοράκια και η μητέρα τους οδηγήθηκαν λίγες ώρες αργότερα στην τελευταία τους κατοικία.

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της «Τελετής των Μαρτύρων» βλέπτοντας τις σορούς να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη στην κουρδική πόλη Κομπάνι, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass