ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ 7 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Καταζητείται 2ος φυγάς για το μακελειό στο Παρίσι

Δημοσίευση: 18 Νοε 2015 1:19

 

ΠΑΡΙΣΙ

Στο κυνήγι δεύτερου φυγάδα με άμεση εμπλοκή στον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου βρίσκονται κατά πληροφορίες οι γαλλικές αρχές ενόσω παραμένει ασύλληπτος ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Ευρώπη Σάλαχ Αμπντεσλάμ.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά συλληφθέντες, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, κοντά στο Άαχεν της δυτικής Γερμανίας, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, καθώς δεν προκύπτει σύνδεσή τους με με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα συνδέονται με τις επιθέσεις» ανέφερε η αστυνομία σε συνέχει ανάλογης δήλωσης του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέ.

Γάλλοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως καταζητείται δεύτερος φυγάδας -που δεν έχει ταυτοποιηθεί- με άμεση ανάμειξη στις τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν τη Γαλλία και την Ευρώπη, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press επικαλούμενο δηλώσεις τριών Γάλλων αξιωματούχων υπό καθεστώς ανωνυμίας. Κατά τις ίδιες πηγές, η ανάλυση που έγινε για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου δείχνει ότι εμπλεκόμενο πρόσωπο δεν έχει εντοπιστεί.

Η γαλλική αστυνομία εκτιμά ότι οι τρομοκράτες ενδέχεται να είχαν σχεδιάσει και άλλη επίθεση. Στην ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης για τους πυροβολισμούς και τις επιθέσεις καμικάζι η ISIS κάνει λόγο και για επίθεση στο 18ο διαμέρισμα στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι επιθέσεις της Παρασκευής ωστόσο σημειώθηκαν στο 10 και 11ο διαμέρισμα, καθώς και στο Σταντ ντε Φρανς στα περίχωρα.

Στο 18ο διαμέρισμα εντοπίστηκε την Τρίτη ένα μαύρο Renault Clio -το τρίτο αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες που εντοπίζεται στο Παρίσι και ενδέχεται να συνδέεται με το μακελειό. Το αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί κατά πληροφορίες από τον καταζητούμενο Σάλαχ Αμπντεσλάμ. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των τρομοκρατών από και προς το Βέλγιο -όπου οργανώθηκαν οι επιθέσεις.

Οι ερευνητές πιστεύεται ότι έχουν εντοπίσει δύο κρησφύγετα που χρησιμοποιήσαν οι τρομοκράτες πριν σπείρουν πανικό και θάνατο: ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο νότιο προάστιο Αλφορτβίλ (νοικιασμένο στο όνομα του Σάλαχ Αμπντεσλάμ από τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου) και ένα διαμέρισμα στο βορειοανατολικό προάστιο Μπομπινί, όχι μακρά από το Σραντ ντε Φρανς. Εικόνες στα γαλλικά μέσα από το δωμάτιο ξενοδοχείου δείχνουν σύριγγες και σωλήνες που μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού.

Δύο άνδρες εις βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί στο Βέλγιο κατηγορίες για τρομοκρατία ομολόγησαν ότι παρέλαβαν τον Σάλαχ Αμπντεσλάμ από το Παρίσι, αλλά αρνούνται ότι βοήθησαν τους βομβιστές.

Ο Μοχάμαντ Αμπντεσλάμ (που είχε τεθεί υπό κράτηση στο Βέλγιο και αφέθηκε ελεύθερος), αδελφός του καταζητούμενου Σάλαχ Αμπντεσλάμ, έδωσε συνέντευξη σε γαλλικό δίκτυο καλώντας τον αδελφό του να παραιτηθεί.

Η φωνή στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη ταυτοποιήθηκε ως η φωνή του Γάλλου Φαμπιέν Κλεν, κάτοικου Τουλούζης, ο οποίος συνδέεται με τον Μοχάμεντ Μερά, τον άνθρωπο που σκότωσε τρεις στρατιωτικούς, έναν καθηγητή και τρεις μαθητές σε εβραϊκό σχολείο τον Μάρτιο του 2012.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass