Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ

Η μπάρα που διχάζει το Αργυροπούλι

* «Εργο της εκκλησίας δεν είναι το παρκάρισμα οχημάτων»

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2016 0:12
Η κινητή ράμπα που τοποθετήθηκε πρόσφατα Η κινητή ράμπα που τοποθετήθηκε πρόσφατα

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Μια σιδερένια κινητή μπάρα η οποία τοποθετήθηκε με απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ενοριακού ναού Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου Τυρνάβου στην είσοδο του προαυλίου του ναού έγινε αντικείμενο διαφωνιών μεταξύ της τοπικής εκκλησίας και κατοίκων του χωριού.

Η δημοσίευση επιστολής στην «Ε» δημότισσας του Αργυροπουλίου αποτέλεσε αφορμή να ανοίξει ένας διάλογος για το πόσο είναι σωστή η τοποθέτηση της κινητής μπάρας στην είσοδο του προαυλίου της εκκλησίας από τον κεντρικό δρόμο.

Η «Ε» βρέθηκε στο Αργυροπούλι και συνάντησε τον ιερέα του χωριού π. Κωνσταντίνο Τσιγάρα ώστε να ακουστούν από «πρώτο χέρι» οι λόγοι που οδήγησαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο να τοποθετήσει η κινητή αυτή μπάρα.

Σχολιάζοντας ο π. Κωνσταντίνος τις διαφωνίες «συγκεκριμένων ανθρώπων» όπως είπε, και «και όχι της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων» τόνισε χαρακτηριστικά: « στα σπίτια των κρεμασμένων δεν μιλούν για σχοινί», ωστόσο δεν θέλησε να δώσει άλλη εξήγηση για τη φράση αυτή, σημειώνοντας ότι το έργο της εκκλησίας δεν είναι να υποκαθιστά τον ρόλο των πολεοδομικών υπηρεσιών.

Ο ιερέας του χωριού σημειώνει ότι η απόφαση για την τοποθέτηση μπάρας ήταν αναγκαία για την προστασία του προαύλειου χώρου του κεντρικού ναού του χωριού. Σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα, γι’ αυτό δεν τίθεται θέμα αφού ο προαύλειος χώρος δεν είναι επέκταση της κεντρικής πλατείας αλλά ιδιοκτησία της εκκλησίας όπως αποδεικνύεται και από τα επίσημα έγγραφα του Κτηματολογίου.

Ωστόσο επισημαίνει ο πατήρ Κωνσταντίνος ο χώρος αυτός ανήκει σε όλους τους συγχωριανούς που τον χαίρονται και τον απολαμβάνουν τόσο κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών ακολουθιών, γάμων, βαπτίσεων όσο και άλλων κοινωνικών, αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού.

Θεωρεί όμως απαράδεκτο ο χώρος αυτός να μετατρέπεται σε χώρο πάρκινγκ για επιβατικά αλλά και μεγαλύτερα οχήματα. Οχήματα τα οποία κυριολεκτικά σταθμεύουν μέχρι την πόρτα της εκκλησίας, καθώς και την αλόγιστη και άναρχη παράνομη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Εικόνες απαράδεκτες, σημειώνει ο ιερέας, που προσβάλλουν την αισθητική και μετατρέπουν τον προαύλειο χώρο της εκκλησίας σε αλάνα.

Στο ερώτημα αν η μπάρα εμποδίζει την προσέλευση των κατοίκων ο π. Κωνσταντίνος σημειώνει ότι πέρα από την είσοδο πεζών η οποία θα δημιουργηθεί δίπλα στη ράμπα υπάρχουν άλλες έξι είσοδοι προς το προαύλιο, από αυτές δύο κεντρικές η μία από την κεντρική πλατεία και η άλλη από την απέναντι πλευρά του δρόμου.

Και ο π. Κωνσταντίνος Τσιγάρας καταλήγει: Το εκκλησιαστικό συμβούλιο πήρε την απόφαση για την τοποθέτηση της κινητής μεταλλικής μπάρας όχι με διάθεση αντιπαράθεσης αλλά με γνώμονα τη προστασία του χώρου αλλά και την αισθητική στο κέντρο του Αργυροπουλίου. Δεν είναι δυνατόν ο συνδημότης αλλά και ο επισκέπτης γενικότερα να βλέπει ο εξωτερικός χώρος του ναού να μετατρέπεται σε πάρκινγκ αυτοκινήτων, ενώ δίπλα υπάρχουν άπειροι χώροι για παρκάρισμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass