ΚΚΕ Λάρισας: Αντισταθείτε για το ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2016 20:20

 

«Καλούμε τον λαό να ορθώσει το ανάστημά του και να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο, αυταπάτες και απογοητεύσεις», τονίζει το ΚΚΕ της Λάρισας υπογραμμίζοντας: «Το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό μας αφορά όλους».

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα τα στελέχη της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας ανέλυσαν τις θέσεις  του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας Γιάννης Σκόκας και τα μέλη της Τ. Ε. Άγγελος Σίμος και Χρήστος Μπίκας, επισήμαναν μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί αλλά επεκτείνει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Υλοποιείται ο διακαής πόθος της πλουτοκρατίας για ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενώ δημιουργείται, σήμερα, το πλαίσιο για την οριστική απεμπλοκή του Κράτους από τις ευθύνες του στην Ασφάλιση. Στόχος να γίνει ακόμη πιο φτηνή για το κεφάλαιο η εργατική δύναμη, να δώσει πιο γρήγορα και περισσότερο κέρδος. Να ενισχυθεί η δράση των μεγαλεμπόρων Υγείας και των ασφαλιστικών εταιρειών. Γι' αυτό και ο ΣΕΒ, οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να στηρίξουν το σχέδιο της κυβέρνησης. Γι' αυτό η κυβέρνηση κατέθεσε ταυτόχρονα νομοσχέδιο για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης, με βάση τις οδηγίες της ΕΕ.
Η κυβέρνηση προκαλεί όταν μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία των αδυνάτων. Κοροϊδεύει όταν μιλάει για αποκατάσταση των απωλειών με την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη, τα νέα μέτρα θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και στην φάση της όποιας ανάκαμψης που και αυτή είναι αβέβαιη με βάση την πορεία της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας. Τα ίδια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και αποτελούν κατευθύνσεις από τις αρχές της δεκαετίες του ‘90. Το ξήλωμα της ασφάλισης ξεκίνησε σε συνθήκες  υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Όσοι επικαλούνται την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα για το ασφαλιστικό, με τη δουλειά τους, τις εισφορές τους, τη δυσβάσταχτη φορολογία. Κρύβουν ότι κράτος, κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν για την κρίση και τα χρέη.

Κόμματα όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ασκούν ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση και ενισχύουν ουσιαστικά την προσπάθεια της κυβέρνησης. Η αλλαγή ηγεσίας στην ΝΔ δεν σηματοδοτεί αντιπολίτευση από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων αλλά από την σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου. ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων διεκδικούν συμμετοχή σε μια νέα κυβέρνηση, για να υπάρχει ένα πιο ισχυρό κυβερνητικό μπλοκ, που θα εφαρμόσει πιο γρήγορα τα αντιλαϊκά μέτρα. Η Χρυσή Αυγή παρά τη φραστική καταγγελία των μέτρων, στην πράξη αποδεικνύεται γνήσιος στυλοβάτης του συστήματος, της πλουτοκρατίας».
                                                            Προτάσεις

Και τα στελέχη του ΚΚΕ συνέχισαν προτείνοντας: «Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση μπορεί και πρέπει να γίνει αφορμή ώστε ο λαός σαν μια γροθιά, με την συμμαχία του, να δώσει αγωνιστική απάντηση. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις  στον αγώνα για την ανασύνταξη του ταξικού εργατικού κινήματος, την ισχυροποίηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας ,με τη σημερινή πρώτη μορφή της ως ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα. Να οργανώσουμε τον αγώνα παλεύοντας για:

- Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και 14ης σύνταξης.

-Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.

-Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

-Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες ασφάλισης. Με 9.000 ένσημα ή 30 χρόνια δουλειάς να μπορεί να συνταξιοδοτείται ο εργαζόμενος ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

-Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.

-Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

-Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.

-Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Που θα χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος. 'Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

-Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ, ένταξη νέων επαγγελμάτων.

-Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass