ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε κατάληψη τα δημαρχεία της χώρας

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2016 0:30

Ως πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), από τις 10 το πρωί έως τη 2 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου αποφάσισε να είναι η Εκτελεστική Επιτροπή των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με την εξουσιοδότηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ «ο αγώνας όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην περικοπή των συντάξεων, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και στη φοροεπιδρομή, συνεχίζεται! Μετά από έξι σκληρά χρόνια μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν σύσσωμες οι κυβερνήσεις της χώρας, με ποικίλους μάλιστα συνδυασμούς στη σύνθεσή τους και μετά την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους δανειστές, δίνει τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά τη νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη. Η επιτυχία των παρεμβάσεών μας για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι υπόθεση όλων μας και χρειάζεται η μαζική μας συμμετοχή. Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο δράσης της Ομοσπονδίας είναι προϋπόθεση και εγγύηση ανατροπής του σχεδιασμού που στοχεύει στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ουσιαστική εκχώρηση της «ανταποδοτικής-αναλογικής» σύνταξης στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες και τη μετατροπή της σύνταξης σε προνοιακό επίδομα».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή και αυτή τη φορά με τη μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass