Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

«Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Απ. Καλογιάννης»

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2016 21:50

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στο δήμο Λάρισας σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη δήλωση στήριξης στους αγώνες των εργαζόμενων – αγροτών του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και το ψήφισμα των παρατάξεων, μεταξύ άλλων αναφέρει πως «το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου φαίνεται ότι ζήλεψε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κ.α. στις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τους αγώνες που εκτυλίσσονται για το ασφαλιστικό.

Σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει την πραγματική στόχευση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι στηρίζει τους αγώνες χωρίς όμως να υποδεικνύει τον πραγματικό ένοχο αυτής της πολιτικής. Εξάλλου και κατά την τοποθέτησή του στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο περιέχει και θετικές διατάξεις, καλλιεργώντας για μια ακόμη φορά και τον κοινωνικό αυτοματισμό, μιλώντας για ακραίες φωνές και μαξιμαλιστικά αιτήματα εντάσσοντας εκεί και το αίτημα της μικρομεσαίας αγροτιάς για 30χιλ ευρώ αφορολόγητο.

Η στόχευση ήταν φανερή και στο ψήφισμα «σούπα» που κατέθεσε η δημοτική αρχή, όπου μιλώντας γενικά για τις «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές και τα «μνημόνια», απέφυγε να υποδείξει ποιας τάξης τα συμφέροντα εξυπηρετούνται. Αυτός είναι εξάλλου και ο βρώμικος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πόλη μας έχει αναλάβει εργολαβικά η δημοτική αρχή, δηλαδή να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου φορώντας την «αριστερή προβιά».

Ο κ. Δήμαρχος δεν βρήκε ούτε μια λέξη να αρθρώσει για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που εφαρμόζεται όχι μόνο με την πρότασή της για το ασφαλιστικό, αλλά και για το πώς αυτή εκφράζεται στην τοπική διοίκηση με τις περικοπές στην ΚΑΠ, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την ανταποδοτικότητα κτλ. Οι υψηλοί τόνοι και η «κοκορομαχία» που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων και της δημοτικής αρχής σχετικά με το «ομόφωνο» ψήφισμά τους, χρησιμοποιήθηκε για να κρύψουν την στρατηγική τους σύμπλευση παρά τις επιμέρους διαχειριστικές του διαφορές.»

«Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Λαρισαίων απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, αγρότες και τα λαϊκά στρώματα της Λάρισας, να δώσουν την απάντηση τους σε κυβέρνηση – εργοδοσία και τους «εταίρους» τους, με την καθολική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη με τις ταξικές δυνάμεις στην κεντρική πλατεία της πόλης. Καθείς εφ’ ώ ετάχθη!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass