ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα στη Λάρισα

* Θα μιλήσει στις 6.30 σε πανθεσσαλική συγκέντρωση στο «Ιμπέριαλ»

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:23

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

Με επίκεντρο τη Λάρισα, ξεκινάει σήμερα την προεκλογική του εξόρμηση προς την ελληνική περιφέρεια ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας έτσι και τη στρατηγική σημασία που αποδίδει η ΝΔ στη Θεσσαλία.

Στις 6.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε πανθεσσαλική συγκέντρωση η όποια θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», ενώ το πρωί θα περιοδεύσει στην Καρδίτσα.

Στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι να επισκεφθεί κατά το δυνατόν περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου-εξπρές, που ήδη διανύει η χώρα, καθώς η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου, θα είναι επικεντρωμένη στον ίδιο. Και τούτο, διότι όπως εκτιμά το κομματικό επιτελείο βάσει και των δημοσκοπικών ευρημάτων, ο Αντ. Σαμαράς εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικά ερείσματα σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα αλλά και σταθερό προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Ως εκ τούτου αποτελεί και το «ισχυρό χαρτί» της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο ίδιος από την πρώτη του κιόλας τοποθέτηση μετά την αναγγελία των πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ως εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: « Είμαι εδώ για να μην επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Η επίσκεψη Σαμαρά στη Θεσσαλία αποφασίστηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς το απόγευμα και έκτοτε και τα τοπικά γαλάζια στελέχη βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, καθώς ο χρόνος προετοιμασίας της επίσκεψης ήταν πιεστικός. Χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τομεαρχών και στελεχών από όλη τη Θεσσαλία, παρουσία της αναπληρώτριας γραμματέα Οργανωτικού Ξένιας Κρασαδάκη και υπό τον συντονισμό του προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας Γιώργου Ζιαράγκα, με αντικείμενο βεβαίως τον συντονισμό όλων, ενόψει της σημερινής παρουσίας Σαμαρά στη Θεσσαλία. Ενώ στη συνέχεια έγινε συνάντηση αυτοδιοικητικών στελεχών στο «Ιμπέριαλ», παρουσία και του υπεύθυνου αυτοδιοίκησης Δ. Καλογερόπουλου, με κύριο θέμα την οργάνωση της σημερινής επίσκεψης αλλά και τις γενικές κατευθύνσεις της προεκλογικής περιόδου και της επαφής με τους πολίτες.

Ενώ παράλληλα «βροχή» πέφτουν τα μηνύματα ή τα τηλεφωνήματα από πρωτοκλασάτα γαλάζια στελέχη που συμμετέχουν στην κινητοποίηση καλώντας τους Θεσσαλούς να παραστούν στη σημερινή κεντρική ομιλία στην Λάρισα.

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Παράλληλα, ο χρόνος πιέζει και όσον αφορά στο θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων καθώς μέχρι τη Δευτέρα το αργότερο –αν και η σχετική εγκύκλιος της γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος δίνει ως καταληκτική ημερομηνία στις κατά τόπους ΝΟΔΕ την αυριανή μέρα (Κυριακή)-θα πρέπει να έχουν κλείσει. Καθώς τα μεσάνυκτα της Πέμπτης, 8 Ιανουαρίου, λήγει η προθεσμία κατάθεσης, στα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία, των προτάσεων υποψηφιότητας των υποψήφιων βουλευτών και την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου , τα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία ανακηρύσσουν τους υποψήφιους βουλευτές που κατέθεσαν εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα από τον νόμο έγγραφα.

Υπό την έννοια αυτή η σημερινή επίσκεψη Σαμαρά, εμμέσως αλλά σαφώς, εμπλέκεται και με το ζήτημα των ψηφοδελτίων καθώς πολλά είναι τα στελέχη που ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να έχουν μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση μαζί του προκειμένου να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις ή να εξασφαλίσουν μία θέση στα ψηφοδέλτια. Ενώ επικρατεί και η άποψη ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να συναντηθεί με επιμέρους «κατηγορίες» πολιτών όπως ας πούμε οι αγρότες και οι απόστρατοι προκειμένου να «στρογγυλέψουν» κάπως οι γωνίες αντιπαραθέσεων που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν.

Όσον αφορά στα ψηφοδέλτια εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα έχουν σχεδόν κλείσει και η μεγαλύτερη «δυστοκία» παρουσιάζεται στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής πλην των δύο βουλευτών Μάξιμου Χαρακόπουλου και Χρ. Κέλλα, όλες οι λοιπές θέσεις παραμένουν ανοιχτές καθώς τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης «το σκέφτεται» και ως φαίνεται θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις, μετά τη σημερινή ημέρα και μία πιθανή, ίσως, συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Σε περίπτωση που τελικά δεν είναι υποψήφιος, δεν αποκλείεται από τον αυτοδιοικητικό χώρο να δούμε μία υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου Θ. Μαμάκου. «Ζεστός» όπως όλα δείχνουν είναι και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, η υποψηφιότητα του οποίου, πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαιη. Ενώ και ένας ακόμη περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας ο γιατρός Βασίλης Πινακάς είναι πιθανόν να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο αφού έχει σχετικά βολιδοσκοπηθεί.

Επίσης υπό συζήτηση βρίσκονται και κάποια ονόματα γυναικών, πέραν των δύο ήδη γνωστών, της Ελένης Αξιόγλου και της Κατερίνας Ζαχείλα που έχουν εμμέσως αλλά σαφώς εκφράσει την πρόθεσή τους να συμπεριληφθούν εκ νέου στα ψηφοδέλτια. Μία εξ αυτών είναι η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Κάλλα. Δεν αποκλείεται εν τέλει η συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιο να είναι και μεγαλύτερη της απαιτούμενης τυπικά.

Παράλληλα το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να καλύπτει και γεωγραφικά τον νόμο, δηλαδή με εκπροσώπηση και των τεσσάρων επαρχιών αλλά και επιμέρους τομέων, όπως επί παραδείγματι, ο κρίσιμος για τη Λάρισα τομέας των αγροτών.

Το βέβαιον είναι ότι η Ρένα Καραλαριώτου η οποία ωστόσο διερεύνησε το ζήτημα έλαβε την απόφαση να μην είναι υποψήφια όπως και οι Β. Ντόκος, Γ. Αδαμούλης, Δημ. Γρηγοριάδης, η Λένα Ξυνοπούλου αλλά και ο Χρ. Καλομπάτσιος, ο οποίος να υπενθυμίσουμε, την προηγούμενη φορά για να διευκολύνει την κατάσταση με το ψηφοδέλτιο με δική του επιλογή είχε ζητήσει και είχε τοποθετηθεί τελευταίος σε αυτό.

Τον χειρισμό σε κεντρικό κομματικό επίπεδο για το ψηφοδέλτιο της Λάρισας έχει ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Μενέλαος Δασκαλάκης ο οποίος έχει κάνει και τις ανάλογες επαφές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass