Πρόσφυγες περιμένουν στα Τέμπη να ανοίξουν τα σύνορα

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 12:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Φεβ 2016 20:14

Λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες έχουν «εγκλωβιστεί» στα Τέμπη μετά την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διακόψει τη «ροή» προς την Ειδομένη αφού τα σύνορα με τα Σκόπια (ΠΓΔΜ) παραμένουν κλειστά. Η παραμονή των προσφύγων στα Τέμπη δεν συνδέεται με τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών ενώ λεωφορεία που μεταφέρουν μετανάστες έχουν επίσης σταθμεύσει στη Μαγνησία και στη Καλαμπάκα.

Σήμερα το απόγευμα, οι δήμοι Λάρισας και Τεμπών, διέθεσαν τρόφιμα, νερό και κουβέρτες στους πρόσφυγες. Κλιμάκιο του δήμου Λαρισαίων αποτελούμενο από εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές μετέβη στα Τέμπη διανέμοντας τρόφιμα και νερό, δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά αλλά και όσα προϊόντα (φρούτα κλπ) ήταν διαθέσιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Τις ανάγκες σίτισης των προσφύγων θα καλύψει αύριο το πρωί ο δήμος Τεμπών όπως και τις ειδικότερες ανάγκες για τα παιδιά των προσφύγων ενώ τις ανάγκες για φαγητό, αύριο το μεσημέρι και το βράδυ θα τις καλύψει ο δήμος Λαρισαίων, έπειτα από συνεννόηση των δυο δήμων.   Σημειώνεται πως βασικές υγειονομικές ανάγκες των προσφύγων στα Τέμπη καλύφθηκαν χθες από προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γόννων.

(φωτ. Β. Ντάμπλης)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass