ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Υπό εξέταση η επικινδυνότητα των ρωγμών»...

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2016 0:23

 

Υπό εξέταση είναι το ζήτημα της επικινδυνότητας των ανθρωπόμορφων παραστάσεων, της πολυκατοικίας επί της Ηρ. Πολυτεχνείου της Λάρισας λόγω ύπαρξης ρωγμών διευκρινίζει, η δημοτική αρχή... Απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της «Ε» για τις «ανθρωπόμορφες παραστάσεις της οικοδομής» και για το αν οι υπάρχουσες ρωγμές εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων και δίνοντας το ιστορικό της όλης υπόθεσης, ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Υποδομών Δημ. Μαβίδης επισημαίνει τα εξής:

« Σε απάντηση του από 16-2-2016 δημοσιεύματός σας με τίτλο: «Τσιμεντένιοι άνθρωποι με αδύναμα μπράτσα;» σας γνωρίζουμε ότι: Οι όψεις της εν λόγω πολυκατοικίας, όπως και όλων των οικοδομών με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, είναι κοινόκτητες. Οι επεμβάσεις στα κοινόχρηστα / κοινόκτητα τμήματα των κτιρίων αφορούν και βαρύνουν όλους τους ιδιοκτήτες, ο δε τρόπος λήψης των σχετικών αποφάσεων καθορίζεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Οι επίμαχες ανθρωπόμορφες παραστάσεις συνιστούν αναπόσπαστο διαμορφωτικό στοιχείο της όψης της οικοδομής και για την τύχη τους, διατήρησή τους ή μη, αποφασίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες της και όχι μόνον ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην πρόσοψη του οποίου βρίσκονται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος δεν προσκόμισε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για την κατεδάφιση των παραστάσεων. Αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες συναποφάσισαν και υπέβαλαν δήλωση τακτοποίησης των αυθαίρετων παραστάσεων, σύμφωνα με το Ν. 4178/2013. Η δήλωση αυτή ακυρώθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο κρίσης ενστάσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.), αλλά επανυποβλήθηκε δήλωση τακτοποίησης, από τους ίδιους και επανίσχυσε η διατήρησή τους. Βέβαια, στο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. εκκρεμεί νέα ένσταση των ενδιαφερομένων συνιδιοκτητών.

Επιπλέον, σε περιπτώσεις μερικής κατεδάφισης τίθεται πάντοτε το ενδεχόμενο πιθανών στατικών ενισχύσεων του τμήματος που θα εναπομείνει. Σχετική στατική μελέτη ο ενδιαφερόμενος δεν προσκόμισε στην Υπηρεσία μας. Το ζήτημα της επικινδυνότητας των ανθρωπόμορφων παραστάσεων, λόγω ύπαρξης ρωγμών, έχει εγερθεί, πρόσφατα, από τον ενδιαφερόμενο και είναι υπό εξέταση. Υπόψη, ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο πληθώρα (πολλές δεκάδες) αιτήσεων με επαναλαμβανόμενα αιτήματα και ερωτήματα και η Υπηρεσία έχει ανταποκριθεί».

(σ.σ. η απάντηση στο ερώτημα για το αν τελικά οι διακοσμητικές παραστάσεις του κτιρίου, ενέχουν... σήμερα κινδύνους για τους πολίτες, θα πρέπει να δοθεί άμεσα. Αυτό είναι και το ζητούμενο...).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass