ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΛΑΡΙΣΑ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Ρένα Καραλαριώτου: Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε!

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2016 16:49

«Εμείς ήρθαμε για να μείνουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν και μόνο σκοπό: να γίνει η πόλη μας αυτή που όλοι ονειρευόμαστε». Με τα λόγια αυτά η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου άνοιξε την ομιλία της, παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων της παράταξης «Λάρισα-Νέα Αρχή», στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Village», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα συνέχειας στην αυτοδιοικητική της πορεία.

Στην ομιλία της η κ. Καραλαριώτου άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Καλογιάννη, αναφερόμενη σε επιμέρους τομείς της πολιτικής που ασκεί η δημοτική αρχή, όπως στην καθημερινότητα του πολίτη, στην κοινωνική πολιτική που ασκεί ο Δήμος, στο Αρχαίο Θέατρο, στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο ης πόλης. «Με τη δημοτική αρχή Καλογιάννη, τα πράγματα αντί να βελτιωθούν –ή έστω να μείνουν στάσιμα– χειροτερεύουν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διευρυμένη πολεοδομική ενότητα της Λάρισας πληθαίνουν: η καθαριότητα, τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, οι λακκούβες, και άλλα πολλά εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους Λαρισαίους κάθε μέρα. Η Λάρισα σε κάθε γειτονιά της, σε κάθε περιφερειακό της διαμέρισμα εξακολουθεί να χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Εξακολουθεί να χρειάζεται δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα, που θα οδηγούν σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Ανεπάρκεια παντού! Μόνο λόγια, λόγια, λόγια και υποσχέσεις. Δικαιολογίες και απόσειση ευθυνών. Οι Λαρισαίοι όμως περίμεναν και περιμένουν ο δήμαρχός τους, να ξυπνάει και να κοιμάται με τα προβλήματά τους και πώς θα τα λύσει. Δεν τους αρκούν, ούτε χρειάζονται αναλύσεις καφενείου και υψηλή πολιτική. Δουλειά και αποτελέσματα. Αυτά θέλουν», σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η κ. Καραλαριώτου άσκησε δριμεία κριτική στον δήμαρχο κ. Καλογιάννη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «για όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης αλλά και για πολλά άλλα-όπως το θέμα με την οδό Καράγιωργα που προχώρησε μετά και από δικές μας αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, το θέμα που θέσαμε για τα νηπιαγωγεία, για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, έγιναν παρεμβάσεις από την παράταξή μας, προσπαθώντας να παρακινήσουμε τη δημοτική αρχή προς την κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων της πόλης, γιατί αυτός είναι ο δικός μας ρόλος. Ενώ ο δικός τους ρόλος- και πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν - είναι να διοικούν και να δίνουν λύσεις. Δεν είναι υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Καλογιάννης, αλλά δήμαρχος. Πρέπει να το πιστέψει».

Ακόμη η επικεφαλής της «Λάρισας-Νέα Αρχή» υποστήριξε πως «πριν δύο χρόνια τέτοιες μέρες είχαμε ξεκινήσει –ως συνδυασμός– μια μεγάλη έρευνα καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η πόλη και οι συμπολίτες μας. Με τα ερωτηματολόγια που διανείμαμε σε όλη την πόλη. Την ίδια μεγάλη έρευνα θα ξεκινήσουμε και τώρα, τις επόμενες εβδομάδες».

Στην εορταστική εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Παπαδημόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι, στελέχη και φίλοι του συνδυασμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass