ΤΟ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

«Αυτά για τους πρόσφυγες και αυτά για τους δικούς μας...»

* Οι Λαρισαίοι πολίτες βοηθούν μεν με προσφορές τους πρόσφυγες, αλλά απαιτούν και συνέχιση βοήθειας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2016 0:45

 

Της Λένα Κισσάβου

«Αυτά για τους πρόσφυγες και αυτά για τους δικούς μας...», ξεκαθαρίζουν πλέον οι δεκάδες Λαρισαίοι, που πηγαίνουν καθημερινά τρόφιμα και διάφορα άλλα είδη, στη «Στέγη Αλληλεγγύης» των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά τους, δεν διαχωρίζει φυλές, ηλικίες και φύλα και ισχυρή απόδειξη αυτού, είναι ότι μοιράζουν τις προσφορές τους σε δύο μέρη, και συγκεκριμένα στις αποστολές που πηγαίνουν καθημερινά στο Μακρυχώρι όπου υπάρχουν πρόσφυγες από τη Συρία, και στη στήριξη ενός άλλου δράματος που συνεχίζεται στην ελληνική κοινωνία, σε οικογένειες που ζουν τη φτώχεια.

Μπορεί λοιπόν το κύμα μεταναστών, που έφτασε και παραμένει στη χώρα μας, με τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους να ζητούν βοήθεια, να έχει συγκινήσει την ελληνική κοινωνία, η οποία εκδήλωσε ένα νέο «κύμα κοινωνικής προσφοράς», αλλά δεν ξέχασε ούτε στιγμή τις ελληνικές οικογένειες που περιμένουν από αυτούς ένα πακέτο μακαρόνια, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι...

 Οι Ενεργοί Πολίτες, αποδέκτες τέτοιων μηνυμάτων, είναι οι μεσάζοντες της προσφοράς των απλών ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων, όπως παρατηρούν οι εθελοντές των δράσεων αυτών, ούτε ευκατάστατοι είναι, ούτε και τους περισσεύουν χρήματα, αλλά συναισθάνονται τον πόνο του άλλου και επιθυμούν να τον κάνουν μικρότερο.

Η εθελόντρια των Ενεργών Πολιτών, κ. Εύη Καλούδη, βρίσκεται καθημερινά μεταξύ των προσφύγων και του «δωρητηρίου» για τους Έλληνες, που υπάρχει στη Στέγη Αλληλεγγύης.

Μαζί με τους δεκάδες Λαρισαίους εθελοντές που βοηθούν το έργο αυτό, από τη μία συγκεντρώνουν τις προσφορές για τους Έλληνες και από την άλλη για τους πρόσφυγες. Και οι δύο πλευρές των αποδεκτών, ζουν το δικό τους δράμα...

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Εύη Καλούδη μας λέει για τις αποστολές στους πρόσφυγες: «Κληθήκαμε από τον δήμο Λαρισαίων να στηρίξουμε τους εκατοντάδες πρόσφυγες, που έρχονται στο Μακρυχώρι. Καθημερινά πηγαίνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μαζί με άλλους φορείς της πόλης, που επίσης συγκεντρώνουν ανάλογη βοήθεια.

Βλέπουμε παιδιά ξυπόλυτα, ανθρώπους αφυδατωμένους, ταλαιπωρημένους...

Οι Λαρισαίοι συνεχίζουν να δείχνουν την ίδια ευαισθησία και γι’ αυτούς τους ανθρώπους, όπως και για τις ευπαθείς ομάδες της τοπικής μας κοινωνίας. Μάλιστα χθες παιδικός σταθμός της πόλης συγκέντρωσε προσφορές γονέων των νηπίων του και τις έφερε στη «Στέγη» για να δοθούν τους πρόσφυγες.

Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και μέσα σε αυτή αυξήθηκε και ο αριθμός των πολιτών που προσφέρουν».

ΕΛΛΗΝΕΣ

Το «δωρητήριο» που λειτουργεί τέσσερα χρόνια τώρα, στη «Στέγη Αλληλεγγύης» των Ενεργών Πολιτών, στην οδό Παναγούλη στη Λάρισα, δέχεται καθημερινά προσφορές τροφίμων, ρούχων, απορρυπαντικών, κι άλλων ειδών, τα οποία διατίθενται τακτικά σε 110 οικογένειες της Λάρισας.

Είναι οικογένειες άπορες (γονείς που έμειναν άνεργοι) ή με πολύ χαμηλό εισόδημα, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Πολλά από τα παιδιά αυτών, πηγαίνουν στις τάξεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που λειτουργεί στη «Στέγη» για να βοηθηθούν από τους εθελοντές καθηγητές και δασκάλους, στα μαθήματά τους.

Η Εύη Καλούδη μας ενημερώνει, ότι από το «δωρητήριο» προσφέρονται τρόφιμα και διάφορα άλλα είδη, ανάλογα με τις προσφορές συμπολιτών μας, μια φορά τον μήνα σε κάθε οικογένεια και επισημαίνει: «Από τότε που ξεκινήσαμε αυτή τη δράση, πριν 4 χρόνια, σήμερα πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των οικογενειών που έχουν ανάγκη τέτοιας στήριξης. Από την άλλη ,συγκινητική είναι και η προσφορά του κόσμου...

Μεγάλη ποσότητα τροφίμων μας δίνουν και οι παραγωγοί που συμμετέχουν στη δράση «χωρίς μεσάζοντες», ενώ μια φορά τον μήνα, τοποθετούμε σε διάφορα σούπερ-μάρκετ καλάθια, για να προσφέρουν στο «δωρητήριο» όσοι καταναλωτές επιθυμούν».

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι «Ενεργοί Πολίτες» κλήθηκαν και συμμετείχαν να στηρίξουν το κρατικό πρόγραμμα επισιτισμού, όπου και πρόσφεραν την τεχνογνωσία τους, παράλληλα με ατέλειωτες ώρες στήριξης στους δικαιούχους, όσον αφορά στην ενημέρωσή τους για τα δικαιολογητικά που πρέπει να συμπληρώσουν, ώστε να τύχουν τις παροχές του κράτους.

Βέβαια όλα αυτά σε εθελοντική βάση, όπως σταθερά παραμένει η αρχή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass