Η Αγιά τίμησε το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2015 14:49 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:31

 

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Μια εξαιρετική μουσικοθεατρικοχορευτική παράσταση, αφιερω­μένη σε μια από τις σημαντικότερες στιχουργούς του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Αγιά. Η παράσταση δόθηκε στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» και διοργανώθηκε από τη Μουσική Σχολή της Κοινωφε­λούς Επιχείρησης «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς και τον Μορφωτικό Πο­λιτιστικό Σύλλογο Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».

Την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στο «Τελευταίο της βράδυ» σε κεί­μενα του φιλό­λογου Οδυσσέα Β. Τσιντζιράκου, που τα έγραψε βασι­σμέ­νος στο προ­σωπικό του αρχείο γύρω από τη ζωή της, ενσάρκωσε με επιτυχία το μέλος της θεατρικής ομάδας του «Μιλτιάδη Δάλλα» Γεωργία Ποτούλα, ενώ στίχους της τραγούδησαν η Άννα Αστρουλάκη και ο Πά­ρις Ισκούδης, υπό τη συνοδεία στο ακορντεόν της Δήμητρας Μπουρ­ντένα, στο μπουζούκι του Παναγιώτη Σδράλη και στην κιθάρα του Νίκου Γρίβα. Χόρεψαν οι Παναγιώτης Καραβιδές, Βασίλης Βαλάρης και Δημή­τρης Γαρόφλος. Όλοι τους καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Για τη ζωή της Παπαγιαννοπούλου μίλησε ο Οδυσσέας Τσιντζιρά­κος, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο της «τεράστιο κεφάλαιο του λαϊκού μας πολιτισμού» λέγοντας μάλιστα πως «έδωσε ποιότητα στο λαϊκό τρα­γούδι και η προσφορά της στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ήταν ανεκτίμητη». Καταφέρθηκε, επίσης, κατά όσων, όπως είπε, δεν φρόντι­σαν να υπάρ­χουν τα ποιήματά της σε καμιά βαθμίδα της εκπαίδευσης, ενώ δεν παρέ­λειψε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι το κατεστημένο της εποχής της τη φόρτωσε με την ετικέτα του περιθωριακού, παρόλο που εμπορικά την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. «Η Παπαγιαννοπούλου» τό­νισε ο κ. Τσι­ντζιράκος «κατάφερε και σκιαγράφησε με την πένα της ολό­κληρη την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας προβάλλοντας με τρόπο ρωμαλέο και ηρωικό τα καθημερινά προβλήματα και όλες τις διαχρονι­κές απαιτή­σεις που έχει ο άνθρωπος».

Της παράστασης προηγήθηκε σύντομη τελετή απονομής πτυχίων και βεβαιώσεων σε σπουδαστές της Μουσικής Σχολής από τη διευθύ­ντρια αυτής Γιούλη Μπαράκου. Πτυχίο πιάνου στη Δήμητρα Πολυμέρου, πτυχία αρμονίας στις Γκέσου Μαρία, Γρίβα Δέσποινα, Δώρα Μαλα­χτάρη και Άγκυ Μυλωνά, βεβαιώσεις περάτωσης σπουδών αρμονίου στους Απόστολο Κούκα, Σοφία – Πηνελόπη Σαπουνά και Θωμά Καραγιώργο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, η αντιδήμαρχος Χριστίνα Γιαννουλέα, ο πρόεδρος της «Καλυψώ» Βασίλης Βαλάρης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρακλείδης» Χρήστος Σκαρκάλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Σουλιώτης και Γιώργος Κούκας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass