ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...

Υποψήφιοι οδηγοί σε ομηρία

* «Τα παράβολα των εξετάσεων, έχουν προπληρωθεί», λέει ο πρόεδρος των Σχολών Εκπαιδευτών κ. Απ. Καραφύλλης

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2016 8:03

Υποψήφιοι οδηγοί σε ομηρία, και σχολές σε αργία. Κάπως έτσι περιγράφουν την κατάσταση στην οποία θα οδηγηθούν άμεσα οι επαγγελματίες του χώρου εκπαίδευσης οδηγών αυτοκινήτων μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η σχέση των εξεταστών με την πολιτεία.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) με αφορμή την μη καταβολή της αποζημίωσής του εδώ και δύο μήνες αποφάσισε να καλέσει τους εξεταστές και βοηθούς εξεταστές υποψηφίων οδηγών, σε απεργία – αποχή από το έργο των εξετάσεων, που διενεργείται εκτός ωραρίου, από τη Δευτέρα 7/3/2016, σε όλη τη χώρα.

«Αυτό που συμβαίνει ξεπερνάει κάθε λογική. Δεν γίνεται η πολιτεία να σταματάει να τους πληρώνει, την στιγμή που τα συγκεκριμένα παράβολα έχουν προπληρωθεί από τους πολίτες τόσο για την θεωρητική όσο και την πρακτική εκπαίδευση» εξηγεί στην «Ε.τ.Δ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Λάρισας, κ. Αποστόλης Καραφύλλης και συνεχίζει σχετικά «Δεν γίνεται να συνεχίζει η πολιτεία να αρνείται να τα χορηγήσει στις επιτροπές που ασχολούνται με το συγκεκριμένο έργο. Είναι παράλογο να κρατάνε τους υποψηφίου σε ομηρία και τις σχολές σε αργία. Πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει τους λόγους».

Μάλιστα κατέληξε στο ότι «πρέπει να σταματήσουν πολιτεία και περιφέρειες να ρίχνουν το μπαλάκι η μια στην άλλη πλευρά καθώς έτσι κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο τραγική για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου. Επίσης τόνισε πως ο όγκος εργασίας έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και πως μια τέτοια εξέλιξη δίνει ακόμα ένα ισχυρό «χτύπημα» στον κλάδο, απευθύνοντας και το ερώτημα «πόσο θα αντέξουν;» χωρίς όμως να μπορεί να πάρει απάντηση.

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντησή της ΟΣΥΑΠΕ με την υφυπουργό Υποδομών Μετ/ρων και Δικτύων κ. Χρυσοβελώνη. Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως «Το ζήτημα της αποζημίωσης έχει δημιουργηθεί από την εφαρμογή του Ν. 4354/15, με τον οποίο καταργήθηκαν οι διατάξεις που προέβλεπαν τη σχετική αποζημίωση. Το πρόβλημα ετέθη υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου, από τις 27/1, με κοινή επιστολή της ΟΣΥΑΠΕ και του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Μεταφορών. Στις 10/2/2016 κατατέθηκε τροπολογία, με εισηγητική – αιτιολογική έκθεση και έκθεση του Γεν. Λογιστηρίου του κράτους , υπογεγραμμένη από τον υπουργό οικονομικών, τον υπουργό και μεταφορών και τον πρώην υφυπουργό, η οποία θα έλυνε το θέμα.

Η τροπολογία προέβλεπε μεταξύ άλλων την καταβολή των αποζημιώσεων στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά τον Δεκέμβριο του 2015 για το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη ισχύος των διατάξεων της τροπολογίας.

Ενώ λοιπόν το ζήτημα φαινόταν να έχει θεσμικά λυθεί, για ανεξήγητους λόγους, η τροπολογία αποσύρθηκε ! Παρά την επιμονή μας για εξηγήσεις, ουδεμία εξήγηση δόθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς. Κατά την μεταξύ μας συνάντηση, η υφυπουργός δήλωσε ότι «η πολιτική βούληση είναι να λυθεί το θέμα». Δημιουργείται εύλογα η απορία, αφού υπάρχει η πολιτική βούληση, τι εξανάγκασε στην απόσυρση της τροπολογίας;

Η ΟΣΥΑΠΕ δεν δείχνει καμία ανοχή στην προσπάθεια εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Κανένας συνάδελφος δεν θα εργαστεί ούτε μία ώρα χωρίς την αποζημίωσή του».

Γι αυτό το λόγο κάλεσε «τους Περιφερειάρχες της χώρας και την ΕΝ.Π.Ε. να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα, δεδομένου ότι το έργο των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών αφορά την οδική ασφάλεια που αποτελεί προτεραιότητα και δεν μπορεί να διακυβεύεται στα πλαίσια καμίας οικονομικής προσαρμογής σε μνημονιακές υποδείξεις».

Η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου μεταφορών σύμφωνα με την ΟΣΥΑΠΕ δεσμεύτηκε οι εργαζόμενοι να έχουν επίσημη ενημέρωση μέχρι την Τετάρτη 02/03/2016 για τη λύση του θέματος. Όμως κάτι τέτοιο σύμφωνα με την Ομοσπονδία δεν έγινε «Μέχρι σήμερα η αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών δεν έχει λύσει το θέμα, παρότι είχε δεσμευτεί σχετικά και αφού παρήλθε κάθε χρονικό περιθώριο ανοχής των εργαζομένων, που επιτελούν έργο απαραίτητο για την οδική ασφάλεια, και πέραν του κανονικού τους ωραρίου» οδηγούμαστε σε απεργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass