Oι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Αγιάς

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2016 17:02

 

Πλούσιες θα είναι και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο Αγιάς, που γίνονται με την συνεργασία και την υποστήριξη των συλλόγων (γυναικών, πολιτιστικών, επαγγελματιών, εμπορικό, κυνηγητικό) οι οποίοι πρωτοστατούν στον προγραμματισμό και την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αγιά ξεκινούν από τις 4 μ.μ. με την παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών, αποκριάτικους χορούς και γαϊτανάκι. Η φωτιά θα ανάψει στις 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.

Στα χωριά του Δήμου Αγιάς οι φωτιές ανάβουν από τις 7 μ.μ. και μετά σε: Αετόλοφο, Ανάβρα, Γερακάρι, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι, Νερόμυλοι, Παλαιόπυργο, Ομόλιο, Αμυγδαλή, Μαρμαρίνη, Ανατολή, Μελιβοία, Σκήτη, Αγιόκαμπο, Βελίκα (γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα) και Κουτσουπιά όπου θα προσφερθούν κρασί και εδέσματα.

Την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου σαρακοστιανά εδέσματα και ζεστή φασολάδα θα προσφέρονται από τις 11 το πρωί σε Αγιά, Σωτηρίτσα, Σκλήθρο, Σκήτη, Αγιόκαμπο (γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα), Μελιβοία, Ανατολή, Μαρμαρίνη, Δήμητρα, Αμυγδαλή, Ομόλιο, Παλαιόπυργο, Καρίτσα (φασολάδα και σουπιές), Έλαφο, Ποταμιά, Ανάβρα.

Τα παράλια του Δήμου Αγιάς την Καθαρά Δευτέρα σας περιμένουν να πετάξετε το χαρταετό και να δοκιμάσετε τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Στο Στόμιο ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί μαγειρευτές σουπιές, κρασί και χαλβά έθιμο μοναδικό στη Θεσσαλία.

.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass