ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ

Μεγαλώνει το γαϊτανάκι των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2016 8:22

 

Ολοένα και πληθαίνουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις δήμων και χωριών για το τριήμερο της Αποκριάς. Στο μακρύ κατάλογο των εκδηλώσεων προστίθενται:

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στη Φιλιππούπολη

* Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή 13 Μαρτίου, διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την Αποκριά, θέλοντας να στείλει με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε όλους, μεγάλους και παιδιά, στην πλατεία της Φιλιππούπολης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παιδικό αποκριάτικο πάρτυ με πολύ μουσική και χορό, παρουσία κλόουν που θα απασχολήσει και θα διασκεδάσει τα παιδιά.

-Στις 6:30 μ.μ. θα γίνει το άναμμα της φωτιάς και θα ακολουθήσει γλέντι με την ορχήστρα του κ. Βασίλη Μπαλογιάννη με πολύ χορό τραγούδια λουκάνικο και κρασί.

Στον Αγιο Γεώργιο

* Την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις πίσω από το 7ο Γυμνάσιο Λάρισας (Σικελιανού και Άρη Αλεξάνδρου) που περιλαμβάνουν ζωντανή ορχήστρα, γαϊτανάκι, φωτιά και κάψιμο του καρνάβαλου. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Μακρυχώρι:

- Κυριακή 13 Μαρτίου: 8 μ.μ. Άναμμα μπουμπούνας

- Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου: Φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα δωρεάν κρασί και μουσική στην κεντρική πλατεία.

Ελάτεια:

Καθαρά Δευτέρα

11 π.μ. Φασολάδα και μπουρανί, στον προαύλιο χώρο του Δημ.Σχολείου.

Παραπόταμος :

Καθαρά Δευτέρα

Φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

Ευαγγελισμός:

Καθαρά Δευτέρα Φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στο προαύλιο του Δ. Σχολείου.

ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλοχωρίου οργανώνει εκδηλώσεις την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα με άφθονο κρασί, ζωντανή μουσική, παρέλαση αρμάτων, άναμμα φωτιάς και κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου. Την Καθαρά Δευτέρα θα προσφερθούν τα πατροπαράδοτα σαρακοστιανά φασολάδα, μπουρανί και ο κόσμος θα διασκεδάσει με γαϊτανάκι και χάσκα.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τις τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τη δημοτική Κοινότητα Νίκαιας. Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας έχουν ήδη καθαρίσει τη φακή που θα μαγειρευτεί και θα σερβιριστεί την Καθαρή Δευτέρα και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Νίκαιας κ. Αντώνης Κουλιόπουλος έχει κατασκευάσει τον καρνάβαλο και την παραδοσιακή «ντραμάλα» Όλες οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της κεντρικής πλατείας Νίκαιας σε ειδικά διαμορφωμένο στέγαστρο 600 τετραγωνικών μέτρων. Θα ξεκινήσουν το Σάββατο 12 Μαρτίου ώρα 10:30 π.μ. με 1:30 μ.μ. με παράσταση Καραγκιόζη, εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (κατασκευή αποκριάτικου παιχνιδιού), αποκριάτικο χορό και παιχνίδι υπό την καθοδήγηση της ομάδας ACAPPELLA με υπεύθυνη δραστηριοτήτων την κ. Σωτηρία Μακρυγιάννη. Θα συνεχιστούν την Κυριακή 13 Μαρτίου ώρα 7 μ.μ. με άναμμα φωτιάς συνοδεία μουσικής από Dj, κρασιού και ψητών εδεσμάτων, κάψιμο καρνάβαλου, παραδοσιακή «ντραμάλα» (από τον κ. Αντώνη Κουλιόπουλο), σκωπτικά ανέκδοτα (από τον κ. Σπύρο Παπαγιαννόπουλο) όρθια κωμωδία – standupcomedy (από τους ηθοποιούς κ. Άκυ Μητσούλη, κ. Στέλλα Τσιάτσιου και κ. Γιάννη Χαρισμαΐδη).

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα στις 10 π.μ. Θα σερβιριστούν φακές, χαλβάς, τουρσί, ελιές, ταραμάς, κρασί (Το φαγητό θα αρχίσει να σερβίρεται στις 11 π.μ.). Στη συνέχεια κλόουν, ξυλοπόδαροι και μάγοι, κυνήγι χαμένου θησαυρού (από την κ. Ειρήνη Ζιαβλιάκη), χορός καρναβαλιστών, ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του κ. Δεληγιάννη, γαϊτανάκι, αποκριάτικος χορός «σκούπα» από το χορευτικό τμήμα της Νίκαιας και τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Τσιπλακούλη, παραδοσιακός γάμος – αναβίωση παραδοσιακών εθίμων.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ, με τον Σύλλογο Νεολαίας, τον Όμιλο Αντισφαίρισης, το Σύλλογο Γυναικών Νίκαιας, τον Γυναικείο Όμιλο Δήμου Κιλελέρ «ΑΡΩΓΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ», τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ», τη Θεατρική Σκηνή Νίκαιας, το Χορευτικό Τμήμα, το ΚΑΠΗ Νίκαιας, την Κινηματογραφική Λέσχη, τους συλλόγους γονέων - κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου, το Σκακιστικό Ομιλο, το ΓΣ Νίκαιας, τον Παναγροτικό ΑΟΝ, τον Αγροτικό Σύλλογο τους εθελοντές μάγειρες κ. Κώστα Μιχαλούλη, κ. Ανθή Γκοντικούλη και κ. Λίτσα Γεωργοπούλου και άλλους/ες εθελοντές και εθελόντριες.

ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Η τοπική κοινότητα Ραψάνης σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς διοργανώνει τις παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις, την Κυριακή 13 Mαρτίου το βράδυ με το Κάψιμο του Καρνάβαλου, παραδοσιακά Σουρούκια (φωτιές) στην πλατεία της Ραψάνης, αναβίωση του εθίμου της χάσκας και τραγούδια της Αποκριάς από τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης. Και την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου με την παραδοσιακή φασολάδα και κρασί Ραψάνης, ζωντανή ορχήστρα, για όλους στην πλατεία της Ραψάνης, γλέντι και χορό.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ ΑΓΙΑΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διατηρώντας την παράδοση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Μεγαλοβρύσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., στην πλατεία του Μεγαλοβρύσου.

Η εκδήλωση αποτελεί αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του ανάμματος του «φανού», της φωτιάς. Μια γιορτή κεφιού και ξεφαντώματος, όπου καρναβαλιστές και επισκέπτες θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν γύρω από τη φωτιά ανακαλώντας από τη μνήμη τα παλιά αποκριάτικα γλέντια, τότε που όλοι, μικροί – μεγάλοι, ντυμένοι μασκαράδες γλεντούσαν μέχρι το αργά το βράδυ στις φωτιές του χωριού. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 6946-398550. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν τα παραδοσιακά αποκριάτικα εδέσματα, χαλβάς, σπανακοτυρόπιτα, λουκάνικα, το παραδοσιακό μπάντζο, και θα ακολουθήσει γλέντι με μουσική, χορό και άφθονο κρασί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass