Έκτ. Νασιώκας για το μεταναστευτικό και τα έκτροπα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2016 11:09 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Μαρ 2016 0:37

 

«Πάνω από δέκα χιλιάδες πρόσφυγες εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανό να έρθουν στη Θεσσαλία τους επόμενους μήνες και να μείνουν για χρόνια. Είναι φανερό ότι η τοπική κοινωνία , Δήμος και Περιφέρεια, είναι αναγκαίο να συντονιστούν και να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν σχεδιασμένα όλα τα μεγάλα προβλήματα , όπως θέματα ασφάλειας , δημόσιας υγείας κλπ, που θα δημιουργηθούν από την εμφανή ανεπάρκεια της κεντρικής κυβέρνησης».   Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» Έκτορας Νασιώκας σχολιάζοντας τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

« Είναι απαράδεκτο να ακούγονται ξενοφοβικές κραυγές και ρατσιστικά παραληρήματα από Έλληνες πολίτες πόσο μάλλον αυτό να γίνεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία και η δυσαρέσκεια των πολιτών για τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της το προηγούμενο χρόνο, που αποτελούσε συνέχεια μιας ανερμάτιστης άποψης που διαχρονικά υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, επιδείνωσε τραγικά την κατάσταση στη Χώρα.

Θέσεις όπως, ….δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων,….. ότι η χώρα δεν έχει θαλάσσια σύνορα και….. ότι η ανθρωπιστική διάσταση του θέματος είναι η μόνη, βάσει της οποίας, χαράσσεται η πολιτική της χώρας , αποδείχτηκαν στην πράξη τραγικές .

Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι είναι άλλη η πολιτική για τους πρόσφυγες και άλλη για τους μετανάστες και ότι είναι αναγκαία η πολιτική των κλειστών δομών για τους μετανάστες, η φύλαξη με όλους τους τρόπους των συνόρων μας και η επαναπροώθηση των μεταναστών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass