ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : «Στηρίζουμε ενεργά τους πρόσφυγες και παλεύουμε για τον τερματισμό του πολέμου»

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2016 17:59

Το λαρισαϊκό λαό να πάρει μέρος μαζικά μέρος στη σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης στους πρόσφυγες, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου, καλεί με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας.

Όπως τονίζεται σχετικά, «η πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό χαρακτηρίζεται από υποκρισία, ιμπεριαλιστικές σκοπιμότητες και ξενοφοβία. Από τη μια, οι πόλεμοι, οι τυχοδιωκτισμοί και οι αποσταθεροποιήσεις που οργανώνουν οι ΗΠΑ με τους ευρωπαίους συμμάχους τους στο χώρο της Μέσης Ανατολής ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τον τόπο τους και προκαλούν κύμα προσφύγων. Από την άλλη, ακολουθείται μια απάνθρωπη πολιτική παρεμπόδισης (αποτροπής) των προσφύγων στην μετακίνηση τους και κλεισίματος των συνόρων που παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης και προκαλεί τραγωδίες.

Η Ελληνική κυβέρνηση στην ουσία συμμετέχει στις πολεμικές αναμετρήσεις σαν μέλος των ιμπεριαλιστικών οργανισμών , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχει ευθύνες για τις καταστροφές και την προσφυγιά και είναι υποχρεωμένη να δεχθεί πρόσφυγες από όλες αυτές τις πολεμικές αναμετρήσεις, όπως ευθύνες και υποχρέωση να δεχθούν πρόσφυγες έχουν η Ρωσία, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Μάλιστα, με το πρόσχημα του ελέγχου των προσφυγικών ροών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έφερε την δύναμη του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αιγαίο, για να είναι πιο κοντά στην περιοχή του πολέμου της Συρίας.

Σαν ΛΑ.Ε θα αγωνιστούμε μαζί με τον Ελληνικό λαό:

-Να δοθεί ένας τέλος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας με προτεραιότητα την απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτές και ως πρώτο στόχο, την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

-Για την άμεση χορήγηση ασύλου και νομιμοποιητικών εγγράφων σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες προκειμένου να μεταβούν σε όποια χώρα επιθυμούν.

-Για την δημιουργία ανοικτών και ανθρώπινων δομών σε κλειστούς χώρους φιλοξενίας αντί για την δημιουργία χώρων που θα λειτουργούν ως γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με ευθύνη του κράτους και των Δήμων και Περιφερειών και αποκλεισμό των ΜΚΟ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass