ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο ΡΟΚΑ

Μια ξεχωριστή βραδιά για τα παιδιά των προσφύγων

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2016 20:00

 

Για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά με εναλλαγή των δράσεων της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών έδωσε μια διαφορετική πινελιά απαλύνοντας το δράμα των προσφυγόπουλων.

Όπως σημειώνεται από τους εκπαιδευτικούς «ένας βιντεοπροβολέας, ένα λάπτοπ, η επιφάνεια της κινητής μονάδας της ΔΥΠΕ για άσπρο πανί οθόνης και ο υπαίθριος κινηματογράφος στήθηκε. Στην οθόνη εναλλάσσονταν ο Rabbit και Mr Beαn και οι μικροί κατατρεγμένοι κρεμασμένοι περίμεναν με αδημονία το επόμενο επεισόδιο.

Η νύχτα προχωρούσε και το μικρό σινεμαδάκι έδωσε τη σκυτάλη στο ίδιο σκηνικό σε ένα αλλιώτικο παρτάκι. Η πιτσιρικαρία μας εξέπληξε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Ένα Smartphone δικό τους και σύνδεση στον ενισχυτή πλημμύρισε με μουσικούς ήχους από τη Συρία και το μακρινό Αφγανιστάν.

Ήχοι της Ανατολής, χοροί με λικνιστικές φιγούρες ( αλλά μόνον των αγοριών , τα κορίτσια δέσμια μιας αυστηρής πατριαρχικής παράδοσης σε ρόλο θεατή ) και η πατρίδα μίλησε εκεί στο λασπότοπο της ROCA.

Ξεχάστηκαν για λίγο οι υπόκωφοι βομβαρδισμοί , τα γκρεμισμένα σπίτια τους , οι ορδές των ISIS και των Ταλιμπάν. Οι μικροί γιαβράδες ονειρεύονταν το απαγορευμένο πια ταξίδι τους για τον «παράδεισο» της Β. Ευρώπης και εμείς ανακαλύψαμε την αυτονόητη αλήθεια

Όλα τα παιδιά του κόσμου θα είναι πάντα παιδιά, δικά μας παιδιά. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες βραδιές , υποψιασμένοι ότι σε λίγο οι «σωτήρες» της ΕΕ θα υψώσουν νέους φράκτες και πυκνά συρματοπλέγματα στρατοπέδων για να φυλακίσουν το παιδικό χαμόγελο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass