Ο ΑΘ. ΡΙΖΑΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 195η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Οι πρόσφυγες, οι θυσίες των Ελλήνων και τα προβλήματα των ανάπηρων πολέμου

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2016 0:18

 

Την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες καλεί τους Λαρισαίους να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ο πρόεδρος της Ένωσης αναπήρων και θυμάτων πολέμου 1941 – 1944, Αθανάσιος Ριζάκης, μιλώντας στην «Ε» με αφορμή την επικείμενη 195η επέτειο από την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Ριζάκης θυμάται όσα του έλεγαν κατά το παρελθόν οι Έλληνες που έζησαν στο πετσί τους την προσφυγιά του 1922 και τονίζει ότι αν στη θέση των Σύριων ήμασταν εμείς, θα κάναμε το ίδιο πράγμα.

Επισημαίνει παράλληλα τις ευθύνες αυτών που ξεκίνησαν τον πόλεμο στο Ιράκ, τον Μπους δηλαδή και τον Μπλερ που ευθύνονται επίσης για τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους και του εμφυλίου στη Συρία, αλλά που κανείς ποτέ δεν τιμώρησε.

Σύμφωνα με τον κ. Ριζάκη, «οι πρόσφυγες πούλησαν όλα τους τα υπάρχοντα για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, όμως αυτή τους έκλεισε τα σύνορα. Σήμερα δέχονται όλη τη φιλοξενία και την αγάπη των Ελλήνων, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν και τις δυσκολίες που περνάει ο λαός μας».

Αναφερόμενος στην επικείμενη εθνική εορτή, ο πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, αφού υπενθυμίζει τις διαχρονικές θυσίες των Ελλήνων για την ελευθερία, αναρωτιέται ποιος είναι σήμερα ο σεβασμός σε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

«Μόνο πείνα, φτώχεια, μελαγχολία και ένας θάνατος που τους βρίσκει ντροπιασμένους και δυστυχισμένους», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ριζάκης.

«Οι κυβερνήσεις μας πήραν όλα τα προνόμια τα τελευταία χρόνια, άφησαν τις άγαμες θυγατέρες στο έλεος του Θεού και φορολογούν προκαταβολικά με 20 % τα εισοδήματά μας από τις άδειες περιπτέρων», επισημαίνει.

Ο Αθανάσιος Ριζάκης θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της Παρασκευής για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 και θα ενημερώσει για μία ακόμα φορά τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης για την κατάσταση των αναπήρων πολέμου. Έχει ήδη ενημερώσει για τα προβλήματα δύο κυβερνητικά στελέχη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα. Τα καλά τους λόγια έχουν μείνει στο επίπεδο της υπόσχεσης...

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass