ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Οι κτηνοτρόφοι συσκέπτονται και… απειλούν

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:38

Του Γιώργου Ρούστα

Έκτακτη σύσκεψη στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο στον Τύρναβο, τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ., όπου θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με την κακή πληρωμή της εξισωτικής των ετών 2013 και 2014, συγκαλεί η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία καλεί όλους τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να παραστούν στη συζήτηση, αφού θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «απαιτούμε την άμεση πληρωμή όλων των κτηνοτρόφων με βάση την πληρωμή του έτους 2012 και άμεση τακτοποίηση του θέματος των βοσκοτόπων, ειδάλλως θα απευθύνουμε στη Δικαιοσύνη για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας. Καλούμε όλους τους πολιτικούς να ακούσουν το πρόβλημά μας ενημερώνοντάς τους ότι δεν θα δοθεί λόγος σε κανένα πολιτικό. Επίσης όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και υπηρεσίες που έχουν σχέση στην υπόθεση των επιδοτήσεων. Συνάδερφοι κτηνοτρόφοι θα πρέπει όλοι ενωμένοι να αποκαλύψουμε με κάθε τρόπο ποιος έδωσε την εντολή της καταπάτησης των βοσκοτόπων και δημιούργησε αυτή τη χαοτική κατάσταση στον κτηνοτροφικό κλάδο».

Όπως είναι γνωστό στις τάξεις των κτηνοτρόφων επικρατεί οργή για τις λειψές εξισωτικές αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν, ενώ από προχθές δεκάδες κτηνοτρόφοι προσέφυγαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να υποβάλουν ένσταση. Όπως προέκυψε από την έρευνα που έκαναν οι αδικημένοι κτηνοτρόφοι πολλοί βοσκότοποι δόθηκαν –κακώς- σε βοοτρόφους ώστε αυτοί να λάβουν δίχως μειώσεις την ενιαία ενίσχυση, αφού αυτή δινόταν βάσει δικαιωμάτων. Η παραχώρηση των εκτάσεων, σύμφωνα με στελέχη της Ομοσπονδίας έγινε παράτυπα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τόσο το 2013 όσο και το 2014 γι’ αυτό και οι κτηνοτρόφοι σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ήδη κάποιοι κτηνοτρόφοι στα Τρίκαλα προσέφυγαν στον Εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι παρόμοια σύσκεψη κτηνοτρόφων για το θέμα των βοσκοτόπων θα γίνει τη Δευτέρα σε Τρίκαλα-Μαγνησία-Γρεβενά.

Όσον αφορά στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Ελλάδας, η οποία έχει ορισθεί για τη Δευτέρα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, στελέχη της Ομοσπονδίας δήλωσαν στην «Ε» ότι «δεν είχαν ενημερωθεί, όσο διεξαγόταν η σύσκεψη της Παρασκευής στα γραφεία τους στη Λάρισα, για την απόφαση αυτή».

Να σημειωθεί ότι χθες από κύκλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διέρρευσε ότι τα χρήματα για την κανονική πληρωμή των κτηνοτρόφων υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί ο σκόπελος που προέκυψε με την κατοχή των βοσκοτόπων. Όλα δείχνουν ότι μέχρι τη Δευτέρα θα διευκρινιστεί η κατάσταση.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass