Σάρκα και οστά παίρνει και στη Λάρισα η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2016 19:24

Το καλό κλίμα της πρώτης συνάντησης επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης που είχαν την περασμένη Τρίτη τα μέλη των τοπικών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση δεν κατέστη τελικά δυνατή η συμμετοχή και της Πολιτικής Κίνησης Λάρισας των Οικολόγων Πράσινων, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των εκπροσώπων της, είναι όμως αποφασισμένη η κοινή δράση σε τοπικό επίπεδο των τριών κομματικών σχηματισμών που συνεργάζονται και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα ανακοίνωση που θα υπογράφουν τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας των ΑΝΕΛ και η Πολιτική Κίνηση Λάρισας των Οικολόγων και η οποία θα αφορά τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό γιαούρτι.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να επεκταθεί και σε επίπεδο κοινών εκδηλώσεων, με διευρυμένο χαρακτήρα και προσκεκλημένους από την κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ οι συναντήσεις των τριών τοπικών οργανώσεων θα αποκτήσουν τακτικό χαρακτήρα, μια φορά το μήνα, με την επόμενη να προγραμματίζεται μετά τα Πάσχα.

Στην προχθεσινή συνάντηση συμφωνήθηκε επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας των δύο κομμάτων στις προσεχείς εκλογές του Επιμελητηρίου Λάρισας, με κοινούς υποψηφίους στην παράταξη που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνδρομή και του Λαρισαίου βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιμελητηριακές εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον προσεχή Δεκέμβριο.  

Στην ίδια συνάντηση, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ πρότειναν την πραγματοποίηση από κοινού επισκέψεων σε παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της περιοχής, στο πλαίσιο καταγραφής των προβλημάτων τους, μια πρόταση στην οποία επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι τέτοιες επισκέψεις μπορεί να γίνονται κατά περίπτωση, αφού υπάρχουν τομείς όπου τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές απόψεις.

Τέλος, στην προχθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις γύρω από την αξιολόγηση, καθώς και το προσφυγικό.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass