ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΛΚΟΥΛΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Νέος ιερέας στον Άγιο Γεώργιο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 14 Απρ 2016 1:11
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος με τον νέο αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο προϊστάμενο του ιστορικού ενοριακού ναού Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος με τον νέο αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο προϊστάμενο του ιστορικού ενοριακού ναού Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ένα νέο άξιο στέλεχος της τοπικής εκκλησίας με επιστημονική και εκκλησιαστική κατάρτιση ο αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καλκούλης είναι με απόφαση του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου από την περασμένη Κυριακή ο νέος ιερέας – προϊστάμενος του ιστορικού ενοριακού Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου.

Η παρουσία του, η πραότητα και σεμνότητα του νέου ιερέα από τις δύο πρώτες κιόλας ημέρες της ιερουργίας του στον Τύρναβο είχαν μόνο θετικά σχόλια να αποσπάσουν από τους ενορίτες .

Νωρίτερα, την περασμένη Κυριακή, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λάρισας ο σεβασμιότατος μητροπολίτης πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο και προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Μουρτζανό, τον εφημέριο του ναού αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Μαργαριτόπουλο, καθώς και άλλους ιερείς χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον μέχρι πρότινος αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Ιάκωβο Καλκούλη και στη συνέχεια τον προχείρισε σε αρχιμανδρίτη.

Ο νέος κληρικός εκάρη μοναχός στις 18 Μαΐου 2012, ενώ έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, αυτόν του Διακόνου, στις 20 Μαΐου του ιδίου χρόνου.

Αποτελεί δε πνευματικό παιδί του γέροντα αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου Δημητρόπουλου.

Λίγο πριν την απόλυση ο σεβ. μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος προκειμένου να τιμήσει την πολυετή προσφορά δυο συνταξιούχων κληρικών τους απένειμε το Οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Πρόκειται για τους π. Κωνσταντίνο Γεροστέργιο και π. Γεώργιο Ντάρδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass