ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΧΑΛΚΟΥ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ

Στον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας οι δήμαρχοι

Δημοσίευση: 14 Απρ 2016 1:21

 

Οι συνεχείς κλοπές χαλκού από τις αγροτικές περιοχές οδήγησαν δημάρχους στον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας Γιώργο Αγάκο. Για το ίδιο θέμα μιας και απασχολεί και τους δύο δήμους βρέθηκαν χθες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος αλλά και ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης. Οι δήμαρχοι ενημέρωσαν για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δύο δήμοι και έχει να κάνει με τις κλοπές καλωδίων χαλκού από τις αγροτικές περιοχές.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Με αφορμή το πρόσφατο γεγονός της κλοπής καλωδίων από υποσταθμό της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτεί εγκατάσταση της ΔΕΥΑΛ και είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της υδροδότησης στη Νίκαια και στις Νέες Καρυές για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε συνάντηση ο δήμαρχος Κιλελέρ με τον αστυνομικό διευθυντή. Ο δήμαρχος αφού ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή για το συμβάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξιχνίαση παρόμοιων περιπτώσεων κλοπής καλωδίων από την Ελληνική Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Τόνισε δε ότι το φαινόμενο, που βρίσκεται σε έξαρση, επιφέρει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, λόγω του κόστους αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούνται, εκτός βεβαίως των κοινωνικών προεκτάσεών του.

Ο κ. Νασιακόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ κ. Αχιλλέα Βαρδακούλη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις κλοπές δημόσιας περιουσίας, επί το αυστηρότερο, τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς θα ελαττωθούν.

Τέλος, ο δήμαρχος Κιλελέρ τόνισε ότι εκπροσωπεί το σύνολο των αγανακτισμένων, από παρόμοια φαινόμενα, πολιτών του Δήμου Κιλελέρ οι οποίοι απαιτούν το πρόβλημα, να λυθεί άμεσα, με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας.

Ο κ. Αγάκος αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για το ενδιαφέρον του, δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ανάλογα φαινόμενα. Ζήτησε τέλος την ευαισθητοποίηση των πολιτών οι οποίοι επιβάλλεται να καταγγέλλουν άμεσα ύποπτες κινήσεις που παρατηρούν κοντά σε γεωτρήσεις, για να δίνουν τη δυνατότητα αποτελεσματικής επέμβασης της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τα σημαντικά προβλήματα με τους γνωστούς αγνώστους να ρημάζουν κυριολεκτικά τις αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές, με κλοπές σε κτηνοτροφικές και αγροτικές εγκαταστάσεις, αλλά και από το γεγονός ότι για την εξασφάλιση κάποιων κιλών χαλκού να διαλύονται ηλεκτρικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και των ΤΟΕΒ, έθεσε ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, χθες το πρωί στον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας Γιώργο Αγάκο, τον οποίο και επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις κλοπές και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου. Στο ίδιο επίπεδο με τον δήμαρχο και οι παρεμβάσεις του παρευρισκόμενου αντιδημάρχου Τυρνάβου Χρήστου Τσιόπα.

Ο κ. Σαρχώσης ζήτησε επίσης για άλλη μια φορά να διερευνηθεί ο κλεμμένος χαλκός και τα άλλα μέταλλα πού προωθούνται και ποιοι είναι οι κλεπταποδόχοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου αναγκάστηκε λόγω της μεγάλης ζημιάς που υφίσταται το δίκτυο άρδευσης του Οργανισμού να προβεί σε δημόσια έκκληση να βοηθήσουν οι αρδευτές την αστυνομία ώστε να συλληφθεί άγνωστο άτομο με αυτοκίνητο τύπου ΒΑΝ το οποίο καταστρέφει την περιουσία του ΤΟΕΒ Τυρνάβου, αλλά και του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα.

Ωστόσο τέθηκε και το ζήτημα της αστυνόμευσης και μέσα στις πόλεις και τα χωριά αφού πριν λίγες μέρες στις 12 το μεσημέρι από κεντρικότατο δρόμο του Τυρνάβου κλάπηκε ΙΧ αυτοκίνητο δημοτικού συμβούλου του Τυρνάβου, χωρίς να γίνει το γεγονός αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη ή τους περίοικους. Κλοπή επίσης έγινε στον Αμπελώνα και στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς Δήμου Τυρνάβου ο κ. Αγάκος είδε θετικά τα αιτήματα του δημάρχου και του αντιδημάρχου Τυρνάβου, κατανοεί τα προβλήματα που υπάρχουν και η υπηρεσία κάνει το καλύτερο δυνατό για την προστασία του πολίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass