Η αρχιτεκτονική αποτυπώνει τον πολιτισμό μας

Δημοσίευση: 15 Απρ 2016 0:41
Η Λάρισα από ψηλά παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο πάνω από το Αρχαίο Θέατρο, τόνισε ο Θ. Μπομπότης Η Λάρισα από ψηλά παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο πάνω από το Αρχαίο Θέατρο, τόνισε ο Θ. Μπομπότης

 

«Φτάνοντας στη Λάρισα ήρθε στο νου μου η εικόνα των εφηβικών μου χρόνων», ανέφερε ο Λαρισαίος αρχιτέκτονας που δραστηριοποιείται στην Αθήνα Θεοφάνης Μπομπότης κατά την έναρξη της διάλεξής του, χθες, στο θέατρο ΟΥΗΛ και στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Πανόραμα Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας, για να προσθέσει στη συνέχεια «ήταν τότε που αποφασίζαμε τι θα κάνει ο καθένας. Εγώ είχα επιλέξει την αρχιτεκτονική. Διαφορετικά τη φανταζόμουν και άλλα έμαθα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Η αρχιτεκτονική είναι δισυπόστατη, από τη μία είναι ανθρωπιστική, ασχολείται δηλαδή με τις ανθρώπινες ανάγκες και από την άλλη πλευρά είναι εφηρμοσμένη επιλέγει δηλαδή τρόπους, υλικά και τεχνολογίες για να στεγάσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες».

Τα παραπάνω σύμφωνα με τον κ. Μπομπότη είναι η αρχιτεκτονική επιστήμη, ανθρωπιστική και εφηρμοσμένη για να συμπληρώσει ότι «σημασία δεν έχει πώς θα κάνεις κάτι αλλά γιατί το κάνεις. Καθώς η αρχιτεκτονική αποτυπώνει τον πολιτισμό μας».

Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Λάρισα ο αρχιτέκτονας Θεοφάνης Μπομπότης υποστήριξε ότι «η εικόνα που έχει από ψηλά η πόλη παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο πάνω από το Αρχαίο Θέατρο. Η ηρεμία όμως του Θεάτρου δεν ανταποκρίνεται και δεν συνοδεύεται από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει γύρω από αυτό. Η οδός Βενιζέλου για παράδειγμα παρουσιάζει μια πανσπερμία χρωμάτων και σχημάτων που δεν συνδέονται μεταξύ τους. Ως πολίτες συνηθίσαμε αυτή την εικόνα και δεν κάνουμε καμιά προσπάθεια για να την αλλάξουμε».

Στην εκδήλωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας μεταξύ άλλων παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας.

Ο Λαρισαίος αρχιτέκτονας Θεοφάνης Μπομπότης έχει σχεδιάσει σημαντικά έργα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, εντός και εκτός Ελλάδος, πολλά εκ των οποίων έχουν δημοσιευτεί αναφορές και σε έντυπα στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Έχει πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Του έχει απονεμηθεί το βραβείο «Αθηνά» για την προσφορά του στον πολιτισμό μέσω των Μουσείων που σχεδίασε. Βραβεύτηκε και διακρίθηκε σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass