ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Συλλαλητήριο για την απόσυρση του ασφαλιστικού

Δημοσίευση: 20 Απρ 2016 19:40

 

 

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις της περιοχής κάλεσαν σήμερα όλους τους συνταξιούχους, αλλά και τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ μεθαύριο Παρασκευή, στις 7.30 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, ενάντια σε όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που παρουσίασε για διαβούλευση η κυβέρνηση.

Εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων μοίρασαν το πρωί ενημερωτικό υλικό στους Λαρισαίους που περνούσαν από την Κεντρική Πλατεία, ενώ παραχώρησαν και συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Θανάση Κουμαντζέλη, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι μια λαιμητόμος για όλους, αφού κανείς δεν εξαιρείται. Όλες οι κυβερνήσεις, αυτές που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και αυτή που κυβερνάει σήμερα, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουσίων.

Ο κ. Κουμαντζέλης τόνισε επίσης ότι από τη λαιμητόμο του ασφαλιστικού δεν γλιτώνουν ούτε οι κύριες ούτε οι επικουρικές συντάξεις, αφού απώτερος στόχος τους είναι να υπάρχουν συντάξεις των 170 και 200 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων του δημοσίου, Νίκος Καρανίκας, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση των συνταξιούχων και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να πει ΟΧΙ στους δανειστές που σκοπεύουν στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.  

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία κάλεσε και ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων εμπόρων, Πασχάλης Πιτσίλκας.

Οι συνταξιούχοι κάλεσαν παράλληλα σε μαζική συμμετοχή και στην επικείμενη, γενική, 48ωρη απεργία τις μέρες που το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα συζητείται στη Βουλή.

Οι συνταξιούχοι ζητούν «να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου, να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων υγείας, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία που είναι οι υπεύθυνοι για την κρίση».

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας καλεί με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass